REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Santūriu muzikiniu emocionalumu bei žmogišku optimizmu išsiskirianti Neda Malūnavičiūtė į klausimą, ar yra sėkminga asmenybė, kaip kirviu nukirto: "Taip, žinoma! Nes aš žinau, ko noriu, ir to siekiu. Ir, be abejonės, myliu savo profesiją."

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai jus tenka matyti Palangoje. Pajūryje ne tik koncertuojate?

Atsigaunu prie jūros, nors dažniausiai poilsį tenka derinti su darbu. Triukšmingi kurortai - "kaifas" dirbti, bet gyventi ir ilsėtis - nepatinka. Mano darbas susijęs su žmonėmis, tad poilsį renkuosi dažniausiai ramų. Jūros oras gydo sielą ir mano pagrindinį instrumentą - balsą. Be to, jūros vėjas išpučia blogas mintis ir emocijas.

REKLAMA

Sunkmečiu žmonės atsisako ne tik prabangos prekių, bet ir koncertų. Ką manote apie lietuvių muzikinį skonį?

Skonį formuoja žiniasklaida. Dažnas žiūrovas rinktųsi intelektualią laidą, bet eteryje jos tiesiog nėra. "Telikas" pilnas plastmasinės bevertės muzikos. Tie, kurie negali vaikščioti į koncertus, yra izoliuoti nuo galimybės tobulėti. Vis dėlto norėčiau pasidžiaugti, kad žmonės jau pasiilgsta gyvų ir prasmingų koncertų. Tai liudija pilnos salės žiūrovų, atėjusių pasiklausyti alternatyvių atlikėjų, kurie turi ką pasakyti.

REKLAMA
REKLAMA

Ar esate patyrusi profesinių nesėkmių ir kaip jas įveikėte?

Esu patyrusi visko. Sunkumai grūdina, muša, ir jeigu neužmuša, vadinasi, esi gyvas, tik labiau patyręs. Vienintelis mano pagalbininkas, kai man sunku - pačių artimiausių žmonių dėmesys ir meile.



Už ką save galėtumėte pabarti?

Už patiklumą.



Apie ką svajojate?

Dabar svajoju tik apie viena - sėkmingai grąžinti bankui skolą. Gyvenu viltimi, kad kada nors visas šitas š... krizė pasibaigs. Sunkmečiu gyvai grojantiems muzikantams ir dainininkams yra tikrai sunku pragyventi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek svarbūs jums yra pinigai?

Meluočiau, jei sakyčiau, kad pinigų man nereikia. Jie reikalingi tam, kad galėtum normaliai pragyventi.



O komfortas? Drabužiai, mašina, deimantai?

Mėgstu komfortą, bet nesu dėl jo pamišusi. Mašina man yra susisiekimo priemonė; nebūtina, kad ji būtų nauja, brangi ir inkrustuota Svarovskio kristalais. Deimantai? Ko gero, net nesu mačiusi jų iš arti. Manau, ir be jų išgyvensiu. Didžiausias komfortas, o gal laimė - dirbti ir gyventi su man patinkančiais žmonėmis.

Ir valgiui nesate išranki?

Stengiuosi nevalgyti greito, riebaus ir sunkaus maisto. Mėgstu daržoves, vištieną ir šokoladą.



Turite silpnybių?

REKLAMA

Didžiausia mano silpnybė - kelionės į šiltus kraštus. Deja, šiuo metu negaliu sau to leisti.

Daugiausiai pasiekia menininkai maištininkai ar intelektualai? Ar šiaip laimės kūdikiai?

Manau, kad sėkmės sulaukia tie, kurie labai labai tiki tuo, ką daro.

Kokį savo laimėjimą laikote svarbiausiu?

Pilną salę žmonių. Nepriklausomai nuo salės dydžio.



Ar sunku būti "scenos žmogumi"?

Scenos žmogus lygiai taip pat pažeidžiamas ir jautrus kaip ir visi kiti. Visi ne be nuodėmės, tik mūsų nuodėmės labiau matomos. O tai kartais sunku išgyventi.

REKLAMA

Scenos žmonės taip pat išgyvena džiugių akimirkų, išgyvena nesėkmes, artimųjų ligas, bėdas. Jie taip pat myli ir yra mylimi. Jie taip pat būna be nuotaikos, jaučia skausmą, nerimą, liūdesį. Jiems taip pat skauda dantį. Širdį, kai juos palieka mylimieji, sielvartauja, kai juos išduoda, jie taip pat trokšta meilės, dėmesio bei paprastos žemiškos laimės.

Kokia yra Neda?

Esu labai nediška ir tokią save myliu.

Ko tikitės iš kitų žmonių?

Sąžiningumo ir punktualumo.



Ar žmogus gali jaustis laimingas vien dėl profesinės sėkmės? Juk jam reikalinga artima siela... O gal smagu ir vienišam kopti į kalnus?..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai slidus klausimas. Kopti į kalną galima ir vienam, ir poroje, bet lygiai taip pat sėkmingai galima ir nuriedėti nuo to kalno. O tas, kuris buvo poroje, gali nusisukti nuo tavęs. Manau, visko reikia siekti tik pačiam, be niekieno pagalbos. Bet jei atsiranda žmonių, kurie yra šalia tavęs ir tave palaiko visais gyvenimo atvejais, - tai jau didžiulė laimė.

Ar esate patyrusi meilę be atsako?

Meilę be atsako patyriau visai jauna, būdama vos septyniolikos. Taip jau nutiko, kad jis tapo mano vyru ir mano sūnaus tėvu. Apie save pasakysiu tik tiek: negaliu be meilės! Meilė - tai pagrindinė jėga, kuri verčia tave giliau kvėpuoti, jausti, džiaugtis, kentėti, verkti ir nenustoti gyventi.



Jūratė KLUMBIENĖ

Ateinantį šeštadienį, birželio 13 dieną, 20 val. klaipėdiečiai turės galimybę pasiklausyti Nedos ir grupės "Blues Makers" atliekamų kūrinių. Muzikantai, kuriuos jungia profesionalus požiūris į muziką, koncertuos vienoje jaukiausių Klaipėdos senamiesčio vietų - Friedricho pasaže.Tai bus antrasis UAB Renginių centro organizuojamo ciklo "Pasažo vasara" koncertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų