REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną mandatą Europos Parlamente (EP) gavusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis, Seimo narys Valdemaras Tomaševskis sako, kad artimiausiu laiku sužinojus partijos kandidatų reitingus bus paskelbta, kas bus deleguotas į EP, tačiau prisipažino, kad pats mokosi anglų kalbos.

REKLAMA
REKLAMA

"Už mus balsavo 46 300 rinkėjų, laimėjome net keturiose apygardose - Šalčininkų, Vilniaus, Trakų ir Švenčionių. Yra ir viena negera naujiena - Šalčininkų apygardos komisija anuliavo (manau, kad neteisėtai) balsavimo namuose rezultatus Gornostaiškių rinkimų apylinkėje - 120 žmonių prarado teisę atiduoti savo balsą", - teigė V. Tomaševskis, įvardijęs šį sprendimą kaip "konservatorių provokaciją".

REKLAMA

"Mes parašėme skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai, jeigu ji nepanaikins sprendimo, tada apskųsim teismui", - sakė V. Tomaševskis.

Europos Parlamente Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas, pasak V. Tomaševskio, derėsis ir jungsis prie vienos iš centro dešiniųjų pakraipos frakcijų.

"Kai dėl mūsų darbo programos, tai turime pakovoti dėl Ignalinos atominės uždarymo, įtakoti kai kuriuos ES sprendimus dėl biodujų, biodyzelino gamybos apribojimo, kad turėdami išteklių galėtume įgyti energetinę nepriklausomybę. Taip pat dirbsime žmogaus ir tautinių mažumų teisių srityje - deja, pas mus teismai yra dažnai šališki, o europarlamentaro užduotis, manau, yra tobulinti šitą sistemą. Trečias darbo blokas - tai ideologiniai klausimai: krikščionybės kaip Europos pagrindo, tradicinės šeimos puoselėjimas", - vardijo V. Tomaševskis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija EP rinkimuose surinko beveik 8,5 proc. balsų ir liko penktoje vietoje po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Socialdemokratų partijos, partijos Tvarka ir teisingumas bei Darbo partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų