REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilietinės demokratijos partijos vadovas Algimantas Matulevičius Europos Parlamento (EP) rinkimus vadina demokratijos laidotuvėmis ir teigia, kad valdančiųjų lyderiams džiūgauti dėl jų rezultatų nereikėtų.

REKLAMA
REKLAMA

"Viena naujiena džiugi mūsų partijai, kad mes žymiai geriau pasirodėme nei Tautos prisikėlimo partija, kuri yra valdančioji ir jos pirmininkas vadovauja Seimui", - ironizavo EP slenksčio neperžengusios partijos vadovas.

REKLAMA

Kalbėdamas apie rinkimus, jų rezultatus ir reakciją į juos A. Matulevičius optimizmu netryško. "Mano supratimu, su kas penktu rinkėju išrinkti legitimią valdžią nėra demokratiška. Demokratija yra daugumos valdžia. Kokia tada gali būti daugumos valdžia", - retoriškai klausė Pilietinės demokratijos partijos vadovas.

Jis teigė per šiuos rinkimus dar kartą įsitikinęs, kad Lietuvoje norint dalyvauti politikoje dirbti nereikia. "Mūsų sąraše buvo penki mokslo daktarai. Tikrai žinomi žmonės Lietuvoje, tikrai niekas negali mesti akmens, kad Eugenijus Maldeikis, Margarita Starkevičiūtė, Vilma Atkočiūnienė, Algimantas Matulevičius ar Aušra Maldeikienė esame durneliai ir nieko neišmanome, ar nieko nedarėme Lietuvoje. Bet, pasirodo, nei mokslas, nei išsilavinimas, nei veikla neduoda pliusų", - sakė partijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Matulevičių piktina, kad šie rinkimai yra įvardinami lygiais ir teisingais. "Kaip jie gali būti lygūs ir teisingi, kai partijos dalyvauja vienos gaudamos iš biudžeto milijonus, o kitos - nulį. Ne paslaptis, kad naudojami nelegalūs pinigai, o to Lietuvoje niekas neatsekinėja", - sakė buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas.

"Kas užsiima rimtesniais darbais, siūlo rimtesnę viziją, tas nėra įdomus. Mes pakliūname į tą kategoriją žmonių, kurie protestuodami neina į rinkimus. Protestuodami žmonės padeda šiai sistemai egzistuoti. Aš tą sistemą esu įvardinęs savo straipsniuose kaip biurokratinę oligarchinę", - sakė A. Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų