REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michailas Gorbačiovas: JAV reikia savos „perestroikos“

Buvęs Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas pareiškė, kad JAV turi vykdyti plačias reformas, kad sugebėtų atremti šiuoliakinius modernius socialinius, ekonominius ir aplinkosauginius iššūkius. M. Gorbačiovas savo straipsnyje, išspausdintame „Washington Post“, teigia, kad JAV turi įvykdyti savą „perestroiką“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakaruose Sovietų Sąjungos žlugimas buvo regimas kaip totalinė pergalė, kuri įrodė, kad Vakarams nereikia jokių pokyčių. Vakarų lyderiai buvo įsitikinę, kad jie yra prie teisingos ir gerai veikiančios sistemos ir beveik tobulos ekonominės sistemos vairo. Mokslininkai teigė, kad istorija baigėsi. „Vašingtono konsensusas“, laisvos rinkos, dereguliacijos ir bet kokia kaina subalansuoto biudžeto dogma, buvo prievarta sumaitinta likusiam pasauliui“ - teigia M. Gorbačiovas.

REKLAMA

„Tačiau tada atėjo 2008 ir 2009 metų ekonominė krizė ir tapo aišku, kad Vakarų modelis tėra iliuzija, kuri buvo naudinga išimtinai tik turtuoliams. Statistika rodo, kad vargšai ar vidurinė klasė turėjo mažai ar apskritai neturėjo jokios naudos iš pastarųjų dešimtmečių ekonominio augimo“ - argumentuoja buvęs Sovietų Sąjungos lyderis.

M. Gorbačiovas aiškina, kad dabartinė krizė įrodė, kad didžiųjų pasaulio valstybių, o ypač JAV, lyderiai nekreipė dėmesio į signalus, reikalaujančius vykdyti savo pertvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų