REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nei vienos vietos Europos Parlamente (EP) negavusi Tautos prisikėlimo partija (TPP) gavo, ko nusipelnė, teigia šios partijos narys, europarlamentaru siekęs tapti Saulius Stoma. Jis neatmetė galimybės, kad po šių rinkimų rezultatų suduoto smūgio partija gali išsiskirstyti.

REKLAMA
REKLAMA

"Sumušėme visus rekordus pagal populiarumo praradimo tempus ir esame patys dėl to kalti", - teigė S. Stoma pirmadienį naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA

TPP narys sakė, jog po šių rezultatų partija turi dvi galimybes: arba keistis, arba išsiskirstyti, kuris variantas yra realesnis S. Stoma neprognozuoja.

"Arba pripažįstame, kad esame pribaigti, arba suvokiame, iki ko esame nusiritę. (...) Mes gavome kuolu per galvą, jeigu mes suprasime, už ką gavome, tai dar yra šioks toks šansas atsikelti. Jei nesuprasime, tai manau, kad geriausia išeitis būtų išsiskirstyti. Mūsų frakcija Seime šiuo metu yra atsidūrusi tarsi beorėje erdvėje. Mes neturime pamato, į ką galėtume atsiremti, neturime funkcionuojančios partijos, skyrių ir mūsų sprendimai priklauso tik nuo politinio elito konjunktūros", - kalbėjo S. Stoma.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak "prisikėlėlio", partija krito į apatijos duobę po pakartotinio suvažiavimo. "Mūsų pirmininkas nepasirašė naujų partijos įstatų, byla atsidūrė teisme, ir iš esmės mūsų partija yra jau porą mėnesių paralyžiuota. Neaišku, kas ją valdo, kas už ką atsako, kas priima sprendimus", - sakė S. Stoma.

Nuo atsakymo į klausimą, ar Arūnas Valinskas po šių rinkimų bus verčiamas iš partijos vadovo posto, S. Stoma išsisuko. "Sunku pasakyti. Labai kietai paklausėte. Situacija yra juridiškai labai kebli, kad būtų galima ką nors padaryti. Bandysime apeliuoti į sveiką protą, į politinę nuovoką, kad mes turime priimti sprendimus ir išeiti iš apatinės situacijos. Manau, nėra normalu, kai partijos pirmininkas visai žiniasklaidai sekmadienį ryte pasako, kad už partiją nebalsuos", - sakė S. Stoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, partija patyrė fiasko, nes ja nusivylė rinkėjai, kurie ja pasitikėjo per Seimo rinkimus. "Į Seimą mus rinko modernūs permainų norintys žmonės, bet jie to nesulaukė, ir natūralu , kad liko visai nuvilti", - sakė S. Stoma.

Premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, kad šie rinkimai yra signalas liberalioms partijoms, tarp jų ir TPP, jog joms reikėtų vienytis. S. Stoma teigė nežinantis, ar tai geriausias sprendimas. "Jungtis su kita frakcija būtų keista, nes tai reikštų, kad mes tarsi mes atsisakome idėjų. Pirmiausia turime susivoki patys", - sakė TPP narys.

REKLAMA

Jis tvirtino, kad partijoje yra ir daugiau jo idėjas palaikančių asmenų. "Manau, kad dauguma supranta, kur esame nuėję, ir nori permainų. Nesakyčiau, kad visi, nes yra dalis, kuriems užteks pabūti ketverius metus Seime. Jie tolesnės perspektyvos nemato", - teigė S. Stoma.

Pasak jo, apie partijos ateitį bus kalbama antradienį per TPP frakcijos Seime susirinkimą.

"Prisikėlėlis" neoptimistiškai vertino ir bendrą rinkimų situaciją. Esą žemas rinkėjų aktyvumas rodo politinės sistemos susvetimėjimą paprastiems žmonėms. O rinkimų kampanijos organizavimą S. Stoma pavadino skandalingu.

"Nebuvo progų normaliai dalyvauti debatuose, pristatyti idėjų. Iki kitų rinkimų turime keisti įstatymus, kad sudarytume sąlygas visoms politinėms jėgoms prisistatyti, pateikti savo idėjas", - sakė S. Stoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų