REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, buvęs premjeras, socialdemokratų partijai (LSDP) atstovaujantis Gediminkas Kirkilas pirmadienį pripažino, jog trumposiomis žinutėmis rinkimų dieną agitavo bendrapartiečius ir per klaidą pasiuntė priminimą „teisingai“ balsuoti konservatoriui, finansų ministrui Algirdui Šemetai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Kirkilo, ne tuo adresu nukeliavo dar keli agitaciniai pranešimai. „Bendravome su partijos bičiuliais ir įvyko kelios klaidos su telefono numeriais, kuriais, pasikeitus Seimo sudėčiai, naudojasi kiti asmenys,“- aiškino G. Kirkilas, nepatikslindamas, kas dar galėjo gauti raginimus balsuoti už savo politinius oponentus. Jokio svarbaus įstatymo pažeidimo G. Kirkilas teigė čia neįžvelgiąs.



Zenonas Vaigauskas: lauksime skundo

REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas portalui „Balsas.lt“ sakė apie incidentą girdėjęs, tačiau tik iš žurnalistų sužinojęs, kas konkrečiai gavo žinutę.

Nesusipratimas Z. Vaigauską pralinksmino, tačiau įstatymų pažeidimo konstatuoti jis neskubėjo. „Priminimas partijos bičiuliams rinkimų dieną irgi gali būti įvertintas, kaip agitacija, o agituoti rinkimų dieną – draudžiama. Čia situacija, kaip su rūkymu neleistinoje vietoje – jei niekas nesiskundžia ir niekas nemato – ką padarysi. Aišku, jei A. Šemeta pateiks skundą, mes jį nagrinėsime ir su teisininkais aiškinsimės dėl galimo įstatymo pažeidimo,“ – sakė VRK vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

********

Iš G. Kirkilo telefono A. Šemetai atsiųsta žinutė skelbė: „Konservatoriai visus užkniso juodai. Palaikykime savus EP rinkimuose. Bičiulis Gediminas Kirkilas.“

Konservatorių vadovai rinkimų naktį spėjo, jog buvęs premjeras tiesiog apsiriko, kadangi  A. Šemetos tarnybiniu telefono numeriu anksčiau naudojosi socdemų finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų