REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius tikisi Dalios Grybauskaitės įpėdinį Europos Komisijos vadovui Žozė Manueliui Barozui (Jose Manuelis Barroso) parodyti jau kitą savaitę Europos Vadovų Tarybos (EVT) metu Briuselyje. Kandidato A. Kubilius kol kas neįvardina.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš tikiu, kad pasiūlysime konkretų asmenį net ir greičiau, o nuvežęs į EVT jau net ir galėsiu jį pristatyti", - teigė Premjeras.

REKLAMA

Premjeras pakartojo, jog Lietuva sieks išlaikyti finansų programavimo biudžeto komisaro portfelį, tačiau kam jis bus siūlomas, nesako.

"Naujų pavardžių nepasakysiu. Visos jos buvo paminėtos. Aš turiu savo nuomonę ir bandysiu ją suderinti su koalicijos partneriais ir Komisijos prezidentu", - sakė A. Kubilius.

Ž. M. Barozo vadovaujamos Europos Komisijos (EK) penkerių metų kadencija pasibaigs lapkritį. Prognozuojama, kad dabartinis EK pirmininkas bus patvirtintas vadovauti dar vienai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė ketina Europos Sąjungos biudžeto komisarės pareigas eiti iki savo inauguracijos liepos 12 dieną. Išrinktoji Prezidentė teigė mananti, kad Lietuva galėtų bent iki metų pabaigos išlaikyti tos pačios srities portfelį.

Liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas yra žurnalistams minėjęs bent tris galimus kandidatus į šį postą - tai užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, finansų ministras Algirdas Šemeta ir parlamentaras Petras Auštrevičius.

Premjeras A. Kubilius leido suprasti nenorintis atiduoti A. Šemetos Briuseliui. "Ir Lietuvoje turime darbų, problemų ir iššūkių tokio mąsto, kad turime tikrai labai gerai pagalvoti dėl galimos kandidatūros", - sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų