REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi jie buvo sušaudyti 1942 metais ant Bronos kalno.

Iš 35 tūkstančių Bresto žydų gyvi liko tik devyniolika. Apie žiaurų žydų genocidą Baltarusijoje žymaus lietuvių režisieriaus Jono Vytauto Misevičiaus sukurtas dokumentinis filmas „Bresto getas“ birželio 6 d., šeštadienį, 16.30 val. bus rodomas  per Lietuvos televizijos antrąjį kanalą.

REKLAMA
REKLAMA

Jono Vytauto Misevičiaus filmas „Bresto getas“ 1995 m. laimėjo tarptautinio konkurso „Bar'95“ (Jugoslavija) didįjį prizą, pelnė apdovanojimus Izraelyje, JAV, nominuotas „Oskaro“ apdovanojimui.Garsus amerikiečių kino režisierius „Oskaro“ laimėtojas Stivenas Spilbergas apie šį filmą yra pasakęs: „Tai geriausias pasaulyje sukurtas filmas apie holokaustą“.

REKLAMA

Jonas Vytautas Misevičius buvo ne tik dokumentinių filmų režisierius, bet ir daugybės filmų scenarijų kūrėjas, televizijos programų autorius ir režisierius, sukūręs kelis šimtus televizijos laidų.

Panevėžyje gimęs  režisierius mirė  Maskvoje 2009 m. balandžio 13 d. Jo sutuoktinė kino režisierė Dina Čiupachina, gyvenanti Maskvoje, bei dukra Joana Misevičius Čiupachina, gyvenanti Barselonoje, atvežė į Lietuvą Jono Vytauto Misevičiaus palaikų pelenus ir 2009 m. gegužės 23 d. palaidojo Vilniuje, Karveliškių kapinėse.

Neseniai lankydamasi Lietuvoje Jono Vytauto Misevičiaus žmona Dina Čiupachina pažadėjo  LRT padovanoti dalį J.V. Misevičiaus sukauptos dokumentinės medžiagos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų