REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos nuomone, Valstybės saugumo departamento (VSD) darbas ir struktūros reorganizavimas nėra viešų diskusijų objektas, kadangi tai gali pakenkti valstybės saugumui ir šios struktūros stabilumui.

REKLAMA
REKLAMA

TPP frakcija stoja prieš žvalgybos bei saugumo struktūrų politizavimą. Kaip ji pastebi, Valstybės saugumo departamentas tarnauja ne kuriai nors vienai politinei jėgai, o visai valstybei.

REKLAMA

Frakcijos nuomone, reorganizacija, bet ne destrukcija būtina, tačiau jokiu būdu negalima griauti ar atleisti šios institucijos profesionalus, kuriuos vertina NATO partneriai.

„Negirdėta, kad kuri nors Vakarų valstybė naikintų šią instituciją“, - stebisi TPP frakcija.

Ji mano, kad VSD atlieka svarbias funkcijas, ir ji yra būtina, užtikrinant šalies nacionalinį saugumą. „Diskusijos dėl organizacijos reorganizacijos turi būti argumentuotos, o ne emocinės - vertinant gandus, nuoskaudas ar suvedinėjant sąskaitas. Negalima leisti, kad neprofesionalios diskusijos klaidintų visuomenę dėl neva nusikalstamos ar neprofesionalios veiklos“, - pareiškė TPP frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) surengė diskusiją apie VSD reformos tikslus ir galimybes. Jos metu Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Kęstutis Masiulis išsakė mintį apie galimą Valstybės saugumo departamento išformavimą ir jos vadovybės pakeitimą.

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Arvydo Anušausko, reikalingas politinis sutarimas dėl VSD reformos. Jis siūlė sudaryti darbo grupę, kuri parengtų konkrečius siūlymus, kaip pertvarkyti VSD.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų