REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautiniame oro uoste priešgaisrinio gelbėjimo ir kitos specialiosios tarnybos visą parą pasirengusios atlikti avarijas patyrusių lėktuvų ir žmonių gelbėjimo darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jos įrodė tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) ketvirtadienį surengtose mokomosiose gelbėjimo pratybose, kurių metu buvo imituojamas avarinio krovininio orlaivio nusileidimo metu užsidegusio variklio gaisro gesinimas ir žmonių gelbėjimas.

REKLAMA

TVOU Priešgaisrinės tarnybos pasirengimą atlikti gelbėjimo darbus ekstremaliomis sąlygomis stebėjo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, Civilinės aviacijos administracijos, uostą aptarnaujančių tarnybų atstovai ir žurnalistai.

Pratybose, kurių metu buvo patikrintas Vilniaus oro uosto specialiųjų tarnybų bendradarbiavimas orlaivio avarijos atveju aerodromo teritorijoje, dalyvavo TVOU struktūriniai padaliniai: Aviacijos saugumo Priešgaisrinė tarnyba, Aviacijos saugumo Patrulinė tarnyba, Gamybinė - dispečerinė tarnyba, Aerodromo tarnyba, Medicinos skyrius ir autoūkis.

REKLAMA
REKLAMA

Pratybos vyko ypatingomis oro sąlygomis - juodi lietaus debesys gaubė oro uostą, pūtė stiprus vėjas, vėliau perėjęs į didžiulį lietų.

"Bet tai ir gerai, avarijos oro linijose juk nepasirenka laiko", - įvertino ekstremalias pratybų sąlygas susisiekimo ministras E. Masiulis.

"Skaudi "Air France" lėktuvo aviakatastrofa paskatino pasitikrinti, ar mūsų specialiosios oro uosto tarnybos yra tinkamai pasirengusios operatyviai veikti aviacijos incidentų metu gelbėjant krovinius ir ekipažą", - teigė mokamąsias pratybas TVOU inicijavęs ir stebėjęs susisiekimo ministras E. Masiulis. Jo nuomone, pratybos - užsidegusio avarinio nusileidimo metu krovininio orlaivio užgesinimas ir ekipažo gelbėjimas - praėjo sklandžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po mokomųjų pratybų surengtame aptarime TVOU bus išanalizuoti gelbėjimo tarnybų veiksmai ir jų gerinimo būdai.

"Šitokioms pratyboms skirsime nuolatinį dėmesį, nes oro uosto pagrindinė funkcija - orlaivių ir keleivių saugumas", - sakė E. Masiulis po pratybų.

Pasak Vilniaus oro uosto Aviacijos saugumo Priešgaisrinės tarnybos viršininko Juliaus Šileikos, mažesnio masto mokomosios pratybos uoste rengiamos kas parą, didesnio - kas mėnesį, o panašios į šiandienines, bet kviečiant ir miesto gelbėjimo tarnybas, - du kartus per metus.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų