REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosminės erdvės administracija (NASA) pranešė, kad daugkartinio naudojimo erdvėlaivio „Endeavour“ misija prasidės birželio 13 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

NASA pranešime sakoma, kad „Endeavour“ skrydis truks 16 dienų. JAV astronautai į Tarptautinę kosminę stotį atgabens papildomą įrangą, skirtą Japonijos TKS moduliui „Kibo“. Montuojant ją prireiks 5 kartus išeiti į atvirąjį kosmosą.

REKLAMA

Astronautai „Kibo“ modulio išorėje pritvirtins eksperimentams atvirajame kosmose skirtą platformą. Eksperimentinius konteinerius į ją įkels „Kibo“ mechaninis manipuliatorius.

„Endeavour“ įgulą sudarys 7 astronautai, jai vadovaus Markas Polansky. Misijai pasibaigus „Endeavour“ astronautė Julie Payette pasiliks TKS, o vietoj į jos į Žemę sugrįš dabar stotyje dirbantis japonas Koichi Wakata.

Iki 2010 m. pabaigos NASA suplanavusi 8 savo daugkartinio  naudojimo erdvėlaivių skrydžius. Po to jų eksploatacija bus nutraukta. 5 metus JAV astronautus į TKS skraidins Rusijos kosminiai laivai „Sojuz“, o 2015 m. planuojama pradėti naudoti naujos kartos NASA erdvėlaivius „Orion“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų