REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkmečiu brangsta ir sostinės viešieji tualetai. Vilniaus miesto taryba trečiadienį nusprendė pakeisti savivaldybei priklausančių viešųjų tualetų rinkliavų tarifus - nuo šiol vienkartinis naudojimasis tualetu kainuos ne 50 centų, o 1 litą.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės teigimu, tarifai didinami norint pagerinti viešųjų tualetų būklę, padaryti tualetus patogesnius miesto gyventojams, užtikrinti švarą ir tvarką mieste. Pastarąjį kartą viešųjų tualetų tarifai buvo keisti 1999 metais. Per šį laiką gerokai padidėjo tualetų išlaikymo sąnaudos, teigia sostinės valdžia ir žada, kad tualetai bus prižiūrimi, bus kovojama su pakampėse gamtinius reikalus atliekančiais vilniečiais ir miesto svečiais.

REKLAMA

Kaip trečiadienį per tarybos posėdį sakė Miesto ūkio departamento direktorius Juozas Gedvilas, ketinama apmokestinti senus ir ketinamus įrengti naujus aštuonis tualetus.

„Jeigu net ir 10 litų kainą padarysime, tai vis tiek tie tualetai dvoks. Litas nėra mažai ir, pavyzdžiui, higienos priemonių turėtų netrūkti. Nesuprantu, kur sanitarijos priežiūros įstaigos žiūri, chlorkalkės baisios... Mes nuo tos sovietinės smarvės ir krūmų negalime pabėgti. Ar mes jau čia tokie pradvisę visą gyvenimą ir būsime net ir į Europą įėję? Žiūrėkite, kad už tą litą bent būtų gražu“, - kritikos negailėjo Vilniaus miesto tarybos narė Zita Kelmickaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje šiuo metu veikia 11 kanalizuotų viešųjų tualetų, priklausančių savivaldybei, už naudojimąsi penkiais reikia mokėti: Bazilijonų, Barboros Radvilaitės, Vokiečių gatvėse, Lukiškių aikštėje, Konstitucijos prospekte.

Nuo kito pirmadienio taip pat turėtų pradėti veikti du modernūs viešieji kanalizuoti tualetai, kuriuos pagal su Vilniaus miesto savivaldybe pasirašytą sutartį savo lėšomis pastatys UAB „JCDecaux Lietuva“. Transporto laukimo paviljonai su juose integruotais moderniais kanalizuotais tualetais bus įrengti Maironio gatvės „Dailės akademija“ bei Kalvarijų gatvės „Žaliasis tiltas“ stotelėse. Dar projektuojami ir šiais metais turėtų pradėti veikti kiti du tokie paviljonai.

Vienkartinis naudojimasis šiais viešaisiais tualetais taip pat kainuos 1 litą. Mokestį surinks automatai, atpažįstantys 50 centų, 2 litų ir 5 litų monetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų