REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministro A. Sekmoko teigimu, strateginius valstybės projektus įgyvendins valstybinė įmonė, kuri nebus „Leo LT“ dalis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai taip, tai bus valstybinė įmonė, jokių abejonių“, – trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė ministras.

REKLAMA

Arvydas Sekmokas nepatikslino, ar tai būtų nauja, ar jau egzistuojanti valstybinė įmonė, pavyzdžiui, „Lietuvos energija“.

„Aš tik tiek pasakysiu, kad Europos Komisijai paraišką [paramai elektros jungties su Švedija tiesimui – lrt.lt] pateiks valstybinė įmonė“, – sakė A. Sekmokas.

Anot jo, ruošiami ir atitinkami įstatymų pakeitimai – dabar Atominės elektrinės įstatyme įrašyta, kad jos statyme dalyvauja „Leo LT“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šituos pakeitimus darbo grupė ruošė. Darbo grupės išvada yra didelis paketas ir, be abejo, įstatyminiai pakeitimai yra reikalingi“, – teigė A. Sekmokas, pakartodamas, kad atominės elektrinės statyboms bus ieškoma strateginio investuotojo.

Ministro minima Premjero Andriaus Kubiliaus sudaryta darbo grupė iki liepos 15-osios turi pateikti galimus scenarijus, kaip toliau reformuoti, nacionalizuoti, anuliuoti ar kitaip išardyti „Leo LT“.

„Maksimaliai iki liepos 15 d. bus pateiktos galutinės išvados ir rekomendacijos, bet tikimės, kad tai pavyks padaryti ir anksčiau“, – yra nurodęs A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Sekmokas balandį nurodė, kad Visagino AE statyba neturėtų būti siejama su „Leo LT“, tačiau kol kas naujai jos valdybai suformuluotos užduotys – užsiimti strateginiais projektais.

„To projekto aš nesieju tiesiogiai su „Leo LT“. „Leo LT“ bus išardytas, ar nebus išardytas, – tai daugiau teisinis klausimas, nei energetinis […] Tiek „Leo LT“ ardymas gali turėti neigiamą įtaką, tiek ir jo tolesnis angažavimas šiame projekte, kadangi „Leo LT“ visuomenės akyse, ir ne tik Lietuvos visuomenės akyse, turi ne pačią geriausią reputaciją, iš tikro ir tolesnis jo dalyvavimas šiame projekte gali kelti abejonių“ – kalbėjo A. Sekmokas.

Vyriausybė valdo 61,7 proc. „Leo LT“ akcijų, o privati „NDX energija“ – 38,3 proc. paketą.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų