REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys mano, kad Naujosios sąjungos (socialliberalų) reiškiama parama tai vienai, tai kitai politinei partijai tėra desperatiškas bandymas priminti apie savo egzistavimą, bylojantis apie artėjantį socialliberalų išnykimą iš Lietuvos politinės arenos.

REKLAMA
REKLAMA

"Per kelis mėnesius socialliberalai sugebėjo išreikšti paramą beveik visoms parlamentinėms partijoms: prieš prezidento rinkimus jie norėjo remti nepartinę Dalią Grybauskaitę, socialdemokratą Algirdą Butkevičių ir mūsiškę Loretą Graužinienę, vienintelis socialliberalų atstovas Seime prisijungė prie Tautos prisikėlimo partijos frakcijos, o Europos Parlamento rinkimuose jie ragina balsuoti už liberalcentristus. Labiausiai stebina tai, kad jų parama neturi jokio ideologinio pagrindo, tai yra primityvus bandymas susitapatinti tai su viena, tai su kita politine partija ir priminti apie save rinkėjams, tad kaip turėtų jaustis šios partijos nariai?" - klausia V. Gapšys.

REKLAMA

Pasak jo, Naujoji sąjunga bandė derėtis ir su Darbo partija dėl susijungimo, tačiau šios derybos žlugo faktiškai neprasidėjusios. V. Gapšys buvo "darbiečių" derybų su socialliberalais grupės narys.

Anot jo, šias derybas sužlugdė pernelyg didelės socialliberalų ambicijos, neatitinkančios jų dabartinio statuso. "Jie norėjo keisti ir Darbo partijos pavadinimą, ir pirmininką, ir valdymo struktūrą, ir dar gauti vietą Europos Parlamento rinkimų sąraše... Natūralu, kad keliant tokius reikalavimus ir nebandant ieškoti kompromisų jau po pirmųjų konsultacijų mes nebeturėjome apie ką daugiau kalbėti", - sako V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Toks socialliberalų elgesys V. Gapšiui primena kitą, faktiškai jau išnykusią Pilietinės demokratijos partiją. "Lygiai taip pat, kaip kadaise buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, dabar kitas buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ieško prie ko prisišlieti. "Pilietininkų" faktiškai jau nebėra, panašu, kad toks pat likimas laukia ir socialliberalų", - teigia Seimo narys.

Kaip primena ELTA, Naujoji sąjunga paragino partijos narius ir rėmėjus rinkimuose į Europos Parlamentą balsuoti už Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) kandidatus.

"Kviečiu balsuoti Europos Parlamento rinkimuose ir palaikyti LiCS kandidatus - mūsų kolegas ir bendraminčius svarbiausiais Lietuvos ir Europos Sąjungos ateities klausimais. Naujoji sąjunga ne vienus metus yra Europos liberalų demokratų aljanso narė, mes čia dirbame kartu su Liberalų ir centro sąjungos atstovais, turime tuos pačius tikslus - siekti didesnės Lietuvos energetinės nepriklausomybės, greitesnio euro įvedimo", - sakoma A. Paulausko laiške.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų