REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės pradžioje baigėsi pirmasis Jaunojo kino kūrėjo fondo skelbtas kino scenarijaus konkurso etapas.

REKLAMA
REKLAMA

Šio neformalaus fondo siekis - paskatinti jaunus, kūrybinių ambicijų turinčius žmones įgyvendinti kino debiutus. Kino scenarijaus konkurse buvo kviečiami dalyvauti jauni neprofesionalūs kino kūrėjai nuo 18 iki 35 m. Konkurso tema buvo atvira, tačiau dalyviai buvo skatinami siužetų savo scenarijams ieškoti šiuolaikiniame gyvenime. Iš viso konkursui buvo pateikta 62 kino scenarijai, kurių autoriai – jauni žmonės iš visos Lietuvos.

REKLAMA

Jaunieji autoriai savo scenarijuose gvildeno labai įvairias temas, - tai ir gyvenimo prasmės ieškojimai, ir meilė, ir emigracijos problemos, žmogaus jausena televizijos ir interneto įtakų pasaulyje ir dar daugelis kitų temų, šiandien dominančių jauną žmogų.

Konkurso darbus vertinusi žiuri ypatingą dėmesį kreipė į siužetą, istorijos originalumą bei temos išvystymą. Po ilgų svarstymų ir diskusijų išrinkti 3 įdomiausi scenarijai. Tai vilniečio studento Luko Varanecko scenarijus „Lėlininkas“, jauno teatro bei muzikinių projektų režisieriaus Lino Mikutos scenarijus „Nieko nematau“ bei panevėžiečio moksleivio Vytauto Tinterio scenarijus, dar neturints pavadinimo. Visi trys scenarijai išsiskiria pasirinktos temos aktualumu, originalumu, kalbos vizualumu.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso eigoje, dar vykstant scenarijų svarstymui, buvo pastebėtas vilnietės moksleivės Marijos Kavtaradzės scenarijus „Laikinai“. Studija „Monoklis“ pasiūlė moksleivei profesionaliai vystyti jos scenarijų bei prodiusuoti filmą.

Birželio pradžioje prasideda antrasis konkurso etapas – konkurso laureatai du vasaros mėnesius vystys savo kino scenarijus. Jiems asistuos ir individualiai konsultuos profesionalus televizijos scenaristas Augustinas Gricius.

2009 m. rugpjūtį bus išrinktas ir paskelbtas vienas geriausiai išvystytas scenarijus. Jo autoriui atiteks filmo įgyvendinimui skirtas 4000 litų biudžetas. Sukurtą filmą planuojama parodyti jau šių metu trumpametražių filmų festivalyje „Kino šortai“, kuris vyks spalio 1 – 4 dienomis „Skalvijos“ kino centre.

Jaunojo kino kūrėjo fondas pradėtas kaupti pernai, į fondą įplaukia lėšos, surinktos už lietuviško kino peržiūras „Skalvijos“ kino centre. Pajamas už savo prodiusuotus ir platintus filmus fondui skyrė kompanijos „Monoklis“, „Studija 2“, „Tremora“, „A Propos“, „Panoptikumas“, Ulijanos Kim studija, Vaizdo ir garso studija ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų