REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išperkamosios nuomos būdu įsigytas ir "Kasko" draudimu apdraustas apynaujis automobilis grupei vyrų pasirodė puikus būdas pasipelnyti. Tyčia sudaužę kabrioletą jie bandė apgauti ir draudikus, ir lizingo kompaniją, ir policiją, tačiau klasta greitai išaiškėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Šį nusikaltimą atskleidė Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, pagalbon pasitelkę draudimo įmonę, kurią apgauti bandė nebūtą istoriją papasakoję vyrai.

REKLAMA

Įtarimai dėl pasikėsinimo įgyti didelės vertės svetimą turtą pareikšti šešiems 1968-1986 m. gimusiems Klaipėdos bei Šilutės rajono gyventojams.

Manoma, kad kovo pabaigoje Klaipėdos rajone, kelyje Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda, jie imitavo eismo įvykį. Pasirinktas toks variantas - apynaujį ir vienai lizingo bendrovei priklausantį automobilį "Peugeot 206" tyčia taranavo "Volkswagen Passat", o vėliau apie nebūtą avariją pranešta policijai bei draudimo bendrovei.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykusiems pareigūnams "Peugeot" vairuotojas teigė, kad avariją neva sukėlęs "Volkswagen Passat" iš įvykio vietos pasišalino.

Taip kompanija, pagal Klaipėdos rajone registruotos automobilių remonto įmonės sudarytą remonto sąmatą siekė įgyti automobilio "Peugeot 207" nuosavybės teisę bei padengti lizingo bendrovei apie 43 tūkst. litų neišpirkto turto vertę, šią sumą pasikėsinę gauti iš "Lietuvos draudimo".

Paaiškėjus klastai, visi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, keturi iš jų vėliau suimti, iš kitų paimti dokumentai, jie pasižadėjo neišvykti bei periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš visų įtariamųjų neteistas tik automobilių remonto įmonės direktorius, tuo tarpu kiti vyrai prieš teismą už įvairiausius nusikaltimus anksčiau stojo nuo vieno iki 7 kartų. Vienas iš sulaikytųjų paskutinį nuosprendį išgirdo kovo pradžioje, tačiau jam nespėjus įsigalioti vėl ėmė veikti prieš įstatymą.

Už didelės vertės svetimo turto įsigijimą apgaule įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

"Peugeot 207" perduotas lizingo bendrovės atstovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų