REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį prasideda „Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklas“, kurio programoje – dviejų šių metų „Oskarų“ laimėtojas, filmas apie JAV žmogaus teisių aktyvistą „Milkas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Seanas Pennas „Oskaro“ apdovanojimą pelnė už geriausią vyro vaidmenį.  

REKLAMA

Šis filmas, taip pat „Oskaru“ apdovanotas už geriausią scenarijų, nepateko į Lietuvos kino teatrų repertuarus. Todėl norintys jį pamatyti Lietuvoje turi suskubti į vieną iš trijų peržiūrų, kurios šią savaitę vyks Kaune ir Vilniuje. “Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklą” organizuoja Tarptautinis Kauno kino festivalis.  

„Milkas“ – tai jaudinantis filmas apie San Francisko pilietinių teisių judėjimą. Turiu pasakyti, kad Sean Penn‘as tikrai nuostabiai atliko Harvey Milk‘o vaidmenį. Nedvejodamas pritariu JAV kino meno ir mokslo akademijos žiuri sprendimui suteikti jam geriausio aktoriaus titulą“, - sakė „Redux“ programos sudarytojas Tomas Tengmarkas.  

REKLAMA
REKLAMA

Filmas pasakoja apie Harvey Milką – legendinį JAV kovotoją už žmogaus teises. Šis politikas, pirmasis JAV istorijoje viešai pripažinęs savo homoseksualią orientaciją, iš esmės pakeitė kovos už žmogaus teises sampratą. Harvey Milkas 1979-aisiais buvo nužudytas politinio oponento. Neįtikėtinas H. Milko gyvenimas ir tragiška mirtis seniai tapo San Francisko legenda. Jo istorija buvo įkūnyta populiarioje knygoje ir 1985 m. Oskaru apdovanotame dokumentiniame filme „Harvey Milko laikai“.

Filmo „Milkas“ kelias į didžiuosius ekranus užtruko 15 metų: režisierius Gusas van Santas keletą kartų ėmėsi šio projekto, tačiau filmavimas dėl įvairių priežasčių buvo stabdomas. Pagaliau kino ekranus pasiekęs filmas triumfavo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Redux: nepriklausomo amerikietiško kino ciklas“ vyks birželio 3-7 dienomis kino teatruose „Forum Cinemas Kaunas“, „Skalvija“ ir „Forum Cinemas Vingis“ ir užbaigs kultūros mėnesį „Atverkime langus kitokiai Amerikai“, kurį organizuoja Amerikos centras. Programoje  taip pat bus rodomi filmai „Malonumas būti apiplėštam“ (rež. Josh Safdie) ir „Vaistai nuo melancholijos“ (rež. Barry Jenkins).  

Visa programa publikuojama interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt.



Filmo "Milkas" kadras su Seannu Pennu


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų