REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Marijampolėje treniruočių stovyklą pradėjusi Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė skaičiuoja nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šį šeštadienį Suvalkijos sostinėje lietuviai žais pasaulio čempionato Europos zonos atrankos rungtynes su Rumunija. Šios šalies čempionu sekmadienį tapęs rinktinės atsarginis vartininkas Giedrius Arlauskis, net jei ir norėtų, Marijampolėje žaisti negalėtų.

REKLAMA

Pakaks dviejų vartininkų

Užvakar G.Arlauskis Rumunijoje žaidė visas rungtynes, o jo klubas Urzičenio „Unirea“ išvykoje 2:1 nugalėjo „Timisoara“ vienuolikę ir, likus vienam turui iki pirmenybių pabaigos, pirmą kartą tapo šalies čempionu. Vos 17 tūkst. gyventojų turinčio Urzičenio miestelio komanda užsitikrino teisę rungtyniauti kito sezono UEFA Čempionų lygos pagrindiniame grupės varžybų etape.

Tačiau pergalės džiaugsmą lietuviui apkartino trauma. Pastarosiomis savaitėmis jis rungtyniavo kęsdamas peties skausmus. Trauma paūmėjo po sekmadienio dvikovos, tad rinktinės vadovai leido G.Arlauskiui pailsėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinktinėje turime dar du vartininkus - Žydrūną Karčemarską ir Paulių Grybauską, vieninteliam susitikimui su Rumunija jų pakaks, - aiškino Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus. - Tačiau jei prireiktų, rungtynėms registruotume kurį nors iš jaunimo rinktinės vartų sargų - Vytautą Černiauską, Povilą Valinčių arba Armantą Vitkauską.“

Tai ne vienintelis nuostolis. Iš Vengrijos Dėro klubo ETO negaluodamas atvyko saugas Linas Pilibaitis.

„Linas skundžiasi kelio skausmais. Atlikus išsamesnius tyrimus išsiaiškinsime, ar tai paprastas sumušimas, ar rimtesnė trauma“, - sakė R.Tautkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į užsienį nevyks

Du futbolininkai į Marijampolę atvažiavo ypač geros nuotaikos: Marius Stankevičius savaitgalį Italijos čempionate pelnė įvartį, o Deividas Šemberas su Maskvos CSKA Rusijoje iškovojo šalies taurę.

Paskutinėse Italijos pirmenybių Serie A rungtynėse Genujos „Sampdoria“ išvykoje 2:2 sužaidė su „Palermo“ ekipa, o svečiams išlyginamąjį įvartį 58 minutę tolimu smūgiu pelnė Marius Stankevičius. Per 38 turus „Sampdoria“ surinko 46 taškus ir 20 komandų turnyre užėmė 13-ąją vietą. Italijos čempionės titulą jau anksčiau užsitikrino Milano „Inter“.

REKLAMA

Maskvos CSKA Rusijos taurės finale po Jevgenijaus Aldonino įvarčio paskutinę minutę 1:0 palaužė Kazanės „Rubin“ ir šį trofėjų iškovojo antrus metus iš eilės. D.Šemberas finale žaidė visas 90 minučių.

Futbolo rinktinė Marijampolėje treniruosis iki pat šeštadienio rungtynių. Šį kartą nuspręsta atsisakyti praktikos rengti stovyklą užsienyje - Slovakijoje, Vokietijoje ar Portugalijoje, kaip buvo įprasta iki šiol.

„Taip padarėme ne taupumo sumetimais. Šiuo metų laiku puikiai galima sportuoti ir Lietuvoje, o Marijampolės futbolo aikštyne sąlygos tikrai geros“, - paaiškino R.Tautkus.

REKLAMA

Rumunijos rinktinė į Lietuvą atvyks ketvirtadienį. Tai bus antrasis abiejų ekipų susidūrimas. Praėjusį rugsėjį Kluže vykusiame mače lietuviai iškovojo triuškinamą pergalę - 3:0.

Po 6 rungtynių 9 taškus surinkusi Lietuvos rinktinė Europos zonos 7-ojoje atrankos grupėje žengia trečia po serbų ir prancūzų. Tik 4 taškus per 5 dvikovas sukrapštę rumunai yra penkti.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų