REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad kandidatų į eurokomisaro postą yra keletas, tačiau konkretūs pretendentai bus įvardyti po rinkimų į Europos Parlamentą. Tačiau finansų ministras Algirdas Šemeta, Premjero įsitikinimu, dar turi padirbėti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvoje yra daug gerų žmonių, aukšto lygio profesionalų, kurie gali tokias pareigas tinkamai vykdyti, bet pavardes vardinsime po Europos Parlamento rinkimų. Aš manau, kad Lietuvos reikaluose problemos, kurias reikia spręsti, yra pas mus. Man tiesiog gaila paskolinti aukštos kvalifikacijos žmogų Europai", - žurnalistams pirmadienį sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Jis pažymėjo, kad ne Lietuva skiria atstovą į Europos Komisiją (EK), o kandidatą - pasirinkti EK prezidentui. Tad reikia žiūrėti, kad siūlomos kandidatūros jam būtų priimtinos ir tenkintų reikalavimus, be to, būsimasis eurokomisaras jau turės rūpintis visos ES reikalais.

Europos Komisijos prezidentas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso) pageidauja, kad Lietuva eurokomisaru paskirtų žmogų, kuris iš išrinktosios Prezidentės Dalios Grybauskaitės iki rudens galėtų perimti Europos biudžeto portfelį. Ar minėta pareigybė Lietuvai Europoje bus išsaugota ir vėliau, kol kas neaišku.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų