REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuterių saugumo sprendimų bendrovė „McAfee“ pranešė nustačiusi pačius pavojingiausius interneto paieškos raktažodžius. Juos įrašę vartotojai labiausiai rizikuoja užkrėsti savo kompiuterį virusais ir šnipinėjimo programomis, paslėptais paieškos rezultatuose nurodytuose tinklalapiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė atliko tyrimą ir patikrino 2658 populiariausių paieškos raktažodžių, pateiktų „Google“, „Yahoo!“, „Live“, AOL ir „Ask.com“ paieškos sistemoms, rezultatų „atsparumą virusams“. Iš viso buvo ištirta apie 413 000 nurodytų tinklalapių adresų.

Paaiškėjo, kad labiausiai pasigauti virusą, kitą piktybinį kodą ar patekti į „sufalsifikuotą“ tinklalapį rizikuoja populiarių dainų tekstų internete ieškantys žmonės. Rizika „užsikrėsti“ šiuo atveju buvo didžiausia – net 26,3 proc. Paieškos raktažodžiai, kuriuose vartojamas žodis „nemokamas“ (free), pavojų šiek tiek sumažina – iki 21,3 proc.

Tarp pačių „pavojingiausių“ paieškos raktažodžių minimi „screensavers“, „free games“, „work from home“, o tarp keliančių mažiausią pavojų – „Barack Obama“, „taxes“ ir „Viagra“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų