REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketina elektroninės vyriausybės ir elektroninės savivaldybės paslaugas Lietuvoje įteisinti specialiu įstatymu. Apie tokią galimybę ketvirtadienį užsiminė Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas, kartu su "Infobalt" asociacijos vadovais surengęs spaudos konferenciją pasaulinio informacinių technologijų (IT) forumo WITFOR spaudos centre.

REKLAMA
REKLAMA

A. Paulauskas minėjo, kad dar šiais metais Seimas numato priimti Elektroninių ryšių įstatymą. Kartu parlamento vadovas pripažino, kad kai kurie IT sferą reguliuojantys įstatymai, pavyzdžiui, elektroninio parašo, visa galia neveikia.

REKLAMA

A. Paulauskas pareiškė nepasitenkinimą, kad nėra reikiamos už IT reikalus atsakančių valstybės institucijų koordinacijos ir siūlė daugiau įgaliojimų formuojant ir įgyvendinant valstybės IT politiką suteikti Informacinės visuomenės plėtros komitetui prie Vyriausybės.

Seimo informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Algirdas Kunčinas nurodė, kad ne visos valstybės institucijos efektyviai naudoja IT reikmėms skiriamas lėšas, ir žadėjo, kad jo vadovaujamas komitetas stiprins jų naudojimo kontrolę.

Praėjusių metų pabaigoje Vyriausybės patvirtinta elektroninės valdžios (el. valdžios) koncepcija numato, kad 2005 metais visos viešosios paslaugos Lietuvos gyventojams ir verslo subjektams turi būti teikiamos naudojant skaitmenines technologijas. Elektroninė valdžia bus kuriama etapais - nuo informacijos pateikimo internetu iki galimybės vykdyti atsiskaitymus, bendrauti su valdžios institucija pildant įvairias anketas. Numatoma, kad elektroninės valdžios paslaugos bus teikiamos visą parą 7 dienas per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų