REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 1 d. profesionalių, nepriklausomų aktorių trupė "Teatriukas", vaidinanti ir dainuojanti vaikams ir suaugusiems visoje Lietuvoje, mėnesiui išvyksta į gastroles po Jungtines Amerikos Valstijas.

REKLAMA
REKLAMA

"Teatriuko" nariai – aktoriai Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas, Arturas Varnas ir pagalbininkas – muzikantas Ugnius – ruošiasi vaidinti amerikiečiams vaikams ir lietuviams išeiviams Los Andžele, Čikagoje, Niudžersyje, Niujorke, Filadelfijoje, Rokvilyje ir Merilendo valstijoje, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

"Mus pakvietė Garrett College. Jie daug dėmesio skiria Amerikos-Baltijos šalių kultūrai, jų ryšiams, ir kasmet kviečia menininkus iš Baltijos šalių. Pas juos jau viešėjo menininkai iš Latvijos ir Estijos. "Teatriuką", atstovausiantį Lietuvai, jie susirado per ten studijuojančius lietuvius", – pasakoja aktorė Dalia Mikoliūnaitė.

Minėtas koledžas pasirūpino "Teatriuko" laikinomis darbo vizomis ir bilietais per Atlantą. Pagal susitarimą Garrett College bus suvaidinti 10 spektaklių amerikiečių moksleiviams ir studentams. "Teatriukas" yra pakviestas vaidinti spektaklio "Kad būtų linksma" pagal J.Erlicko poeziją – šis spektaklis pritaikytas vaidinti anglų kalba. Lietuviškai jis bus vaidinamas lietuvių mokyklėlėse, skautų renginiuose, kuriuose turą padėjo organizuoti lietuvių bendruomenės.

REKLAMA
REKLAMA

Dienomis bus vaidinama vaikams, o vakarais rengiami dainuojamosios poezijos koncertai suaugusiems "Saugokime savo dienas".

"Pagrindinis gastrolių tikslas - su lietuviškais spektakliais ir koncertais aplankyti lietuvių bendruomenes Jungtinėse Amerikos Valstijose, užmegzti naujus kultūrinius kontaktus, pristatyti lietuvišką kultūrą ne lietuvių bendruomenėms. Žinoma, ne mažiau svarbu ir išbandyti save kaip aktorius profesionalus, rasti naujų idėjų, pasisemti įkvėpimo ir susipažinti su šalimi", - pasakoja D.Mikoliūnaitė.

Lietuviai visą mėnesį be savo mėgstamų aktorių neliks. "Teatriuko" gastrolių metu, Lietuvoje pasirodys 2 naujos kompaktinės plokštelės: "Pasakos telefonu" – muzikinis spektaklis pagal Dž. Rodario pasakas ir "Asilo oda" – muzikinė pasaka suaugusiems, kurias įrašė "Teatriukas", o išleis leidykla "Nieko rimto". Jos bus pristatytos Vilniaus knygų mugėje vasario 22 - 25 dienomis.

Grįžę aktoriai planuoja sumontuoti filmą apie savo kelionę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų