REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas teigia, kad įvesti naują žemės mokesčio tvarką reikia tik nuosekliai apgalvojus. "Aš apskritai esu prieš naujus mokesčius ir prieš didesnius mokesčius. Manau, kad ne mokesčiai skatina mūsų verslą, laisvos rinkos funkcionavimą", - interviu Lietuvos radijui ketvirtadienį (08.28) sakė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu jis pažymėjo suprantąs, kad jei Vilniuje žemės mokestis bus didesnis, o vietovėse, kur didelis nedarbas, mažesnis, tai paskatins verslininkus investuoti ir kurti darbo vietas ne Vilniuje.

REKLAMA

"Bet Lietuvoje žemė yra kažkas daugiau nei prekė ir kalbant apie žemės kainą, naujus mokesčius, tai iš tikrųjų turėtų būti labai labai plačiai išdiskutuotas dalykas ir tik įvertinus būtinumą daryti tuos sprendimus", - kalbėjo prezidentas.

Rugpjūčio viduryje įsigaliojo naujas žemės verčių žemėlapis, kuris namų valdų žemės vertę didžiausiuose šalies miestų bei kurortų ir sodininkų bendrijų žemės padidino net iki keliasdešimties kartų. Atitinkamai turėtų padidėti ir žemės mokestis, nors jo tarifas nesikeičia.

REKLAMA
REKLAMA

Pasipiktinimą naująją žemės mokesčio tvarka jau išreiškė kelios partijos, tarp jų ir liberaldemokratai, kurių pirmininku iki šių metų sausio buvo R. Paksas.

Komentuodamas Vyriausybės ketinimus įvesti ir nekilnojamojo turto mokestį, kurio iki šiol Lietuvoje nebuvo, prezidentas buvo santūrus.

"Eilę metų Lietuvoje kalbama apie nekilnojamojo turto mokestį, bet dėl įvairių priežasčių tai nebuvo padaryta. Todėl dabar kalbėti apie tai, kas kažkada turėtų būti, manau, per anksti ir neverta", - sakė prezidentas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų