REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį (08.19) konservatoriai išplatino spaudos pranešimą, kuriame teigiame, kad prezidentas Rolandas Paksas ir generalinis prokuroras Antanas Klimavičius, susitikę aptarti prokuratūros atliekamo tyrimo dėl "Mažeikių naftos", “akivaizdžiai atskleidė, kad Lietuvoje yra išlikusi politinių bylų prieš oponentus galimybė”.

REKLAMA
REKLAMA

“Ypač didelį nerimą Tėvynės sąjungai kelia generalinio prokuroro A. Klimavičiaus po susitikimo visuomenei pateikti tendencingi išankstiniai kaltinimai pagal politinę konjunktūrą pasirinktiems buvusiems Vyriausybės nariams”, - skelbiama išplatintame spaudos pranešime.

REKLAMA

Po susitikimo su prezidentu R. Paksu generalinis prokuroras Antanas Klimavičius teigė, kad bendrovės "Mažeikių nafta" turto iššvaistymo bylose atsakomybėn bus patraukta iki 20 asmenų, iš jų įtarimai jau pareikšti dviem buvusiems ministrams ir vienam viceministrui.

Kaip anksčiau skelbta, tarp įtariamųjų yra buvęs konservatorių Vyriausybės valdymo reformų ir savivaldybių ministras Sigitas Kaktys. Kitų įtariamų asmenų pavardžių generalinis prokuroras neįvardijo.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad "Mažeikių naftos" turto iššvaistymo byloje atliktos visos dokumentinės revizijos bei ekspertizės, byloje yra per 60 epizodų, apie pusė jų susiję su nusikaltimais, įvykdytais prieš "Mažeikių naftos" privatizavimą.

Pasak A. Klimavičiaus, ekspertai yra nustatę, kad tiek prieš "Mažeikių naftos" privatizavimą, tiek ir po jo bendrovė patyrė 1,5 mlrd. litų žalą. Pasak jo, nusikalstamais veiksmais padaryta žala bendrovei vertinama apie 800 mln. litų.

Prokuroras skeptiškai įvertino galimybę valstybei arba bendrovei susigrąžinti visus iššvaistytus milijonus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų