REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą pirmadienį atvyksianti Prancūzijos teismo pareigūnė tikriausiai pateiks kaltinimus prancūzų aktorės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) nužudymu įtariamam jos gyvenimo draugui dainininkui Betrand'ui Cantat (Bertranui Kanta).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Lietuvos generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis, aktorės mirties bylą tirianti Prancūzijos teismo pareigūnė Nathalie Turquey (Natali Turke) atvyks į Vilnių, kad atliktų būtinus procesinius veiksmus Prancūzijoje B.Cantat iškeltoje byloje.

REKLAMA

"Prancūzijos teismo pareigūnė prašys bylą tiriančių Lietuvos pareigūnų leisti atlikti kai kuriuos procesinius veiksmus, kad būtų tęsiamas tyrimas Prancūzijoje", - sakė V.Putelis.

Anot jo, jeigu gaus leidimą, N.Turquey susitiks su Lukiškių kalėjime-tardymo izoliatoriuje laikomu B.Cantat, pateiks jam klausimus ir pareikš kaltinimus.

Kaip žinoma, B.Cantat Lietuvoje pateikti įtarimai nužudžius M.Trintignant. Lietuvos baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiagrečiai bylą dėl aktorės mirties tiria ir Prancūzijos teisėsaugininkai. Paryžiaus prokuratūros iškeltoje baudžiamojoje byloje B.Cantat yra kaltinamas "tyčiniu smurtu, kuris per neatsargumą tapo mirties priežastimi".

Lietuvos generalinis prokuroras Antanas Klimavičius pareiškė, kad B.Cantat turi būti teisiamas Lietuvoje. Nuteistasis gali būti perduotas į savo šalį atlikti bausmę.

Paryžiuje praėjusią savaitę paskelbti aktorės kūno skrodimo duomenys rodo, kad M.Trintignant patyrė keletą smūgių į galvą, tačiau ekspertai negali pasakyti, ar šie smūgiai buvo tiesioginė aktorės mirties priežastis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų agentūros "Reuters" pranešimu, aktorės skrodimo rezultatai paneigia B.Cantat teiginius, kad per konfliktą Vilniaus viešbutyje jis tik trenkė M.Trintignant antausį, nuo kurio aktorė nukrito ir trenkėsi galvą į šildymo radiatorių.

"Skrodimo rezultatai nesuderinami su versija, jog M.Trintignant buvo paprasčiausiai pargriauta", - teigė prokuratūros atstovas spaudai.

Trintignant šeimos advokatas Georges'as Kiejman (Žoržas Kižmanas), komentuodamas skrodimo rezultatus, agentūrai AFP teigė, jog "antausio, nuo kurio aktorė pargriuvo, hipotezė nesuderinama su kaulų ir nosies lūžiais, kuriuos nustatė ekspertai ir kurie matomi per pirmąją operaciją darytose nuotraukose".

REKLAMA

M.Trintignant, taip ir neatsigavusi iš komos po sunkios smegenų traumos, rugpjūčio 1-sios rytą mirė Paryžiaus ligoninėje. Manoma, kad moteris sunkią galvos traumą patyrė liepos 27-sios naktį per Vilniaus viešbutyje įvykusį konfliktą su B.Cantat.

Aktorei Vilniuje buvo atliktos dvi galvos neurochirurginės operacijos, bet jos būklė nepagerėjo. Komos būsenos 41-erių metų M.Trintignant paskutinę liepos dieną specialiu lėktuvu šeimos prašymu buvo išskraidinta iš Lietuvos į Prancūziją, kur ir mirė.

M.Trintignant Vilniuje filmavosi jos motinos Nadine Trintignant režisuotame televizijos seriale "Koletė" (Colette). Aktorė palaidota liepos 30-ąją Paryžiuje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų