REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veiksmo filmų žvaigždė Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) nepaisydamas prognozių trečiadienį netikėtai pareiškė, kad dalyvaus pirmalaikiuose Kalifornijos gubernatoriaus rinkimuose, kurie rengiami norint atšaukti dabartinį itin nepopuliarių gubernatorių Gray Davisą (Grėjų Deivisą).

REKLAMA
REKLAMA

Respublikonų partijai priklausantis aktorius pribloškė Kaliforniją ir privertė susirūpinti demokratus, nes buvo tikimasi, kad jis atsisakys siekti gubernatoriaus posto ir parems buvusio Los Andželo mero Richardo Riordano (Ričardo Rajordano) kandidatūrą. Tačiau A. Schwarzeneggeris paskelbė esąs pasirengęs pats vadovauti didžiulių ekonominių problemų varginamai valstijai, nors ir neturi jokios valstybininko darbo patirties.

REKLAMA

Ši naujiena privertė sunerimti Kalifornijos demokratus, kurie puikiai prisimena kitą respublikoną, kuris dėl politikos nutraukė aktoriaus karjerą, - Ronaldą Reaganą (Ronaldą Reiganą), dvi kadencijas buvusį gubernatoriumi ir dvi kadencijas - JAV prezidentu.

Atėjęs į NBC laidą "The Tonight Show with Jay Leno" A. Schwarzeneggeris sakė, kad jo žinia abiejų partijų politikams yra tokia: "Dirbate savo darbą ir dirbate gerai arba iškrentate ir tada - "hasta la vista, baby". Ši garsioji frazė buvo pacituota iš "Terminatoriaus" (“Terminator”).

REKLAMA
REKLAMA

Aktoriui paskelbus apie savo sprendimą daugelis studijoje susirinkusių žiūrovų aiktelėjo ir pradėjo ploti.

A. Schwarzeneggeris nesijaudina dėl galimos savo priešininkų kampanijos: "Žinau, kad jie kaltins mane viskuo, (kad) neturiu patirties, (kad) esu mergininkas ir siaubingas vyrukas. Jūs visi suprantate, kad Gray Davisas žino, kaip geriau už visus kitus vadovauti purvinai kampanijai, bet jis nežino, kaip vadovauti valstijai. Pažadu jums, kad kai tik atsidursiu Sakramente (valstijos sostinėje), įvesiu tvarką".

Jis pridūrė, kad Kalifornijos politikai "nuvilia žmones, o labiausiai juos nuviliantis žmogus yra Gray Davisas". "Jis siaubingai juos nuvilia, štai kodėl jį reikia atšaukti ir štai kodėl aš dalyvausiu gubernatoriaus rinkimuose", - pareiškė aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per ekspromtu surengtą spaudos konferenciją Jay Leno (Džėjaus Leno) laidos užkulisiuose A. Schwarzeneggeris sakė: "Esu respublikonas, bet dalyvausiu kaip kalifornietis, kad įvesčiau tvarką Kalifornijoje... Turiu energijos, proto ir žinių".

Mervinas Fieldas (Mervinas Fildas), kurio kompanija Kalifornijoje nuo 1947 metų atlieka visuomenės apklausas, "Reuters" sakė, kad šis sprendimas politines varžybas padarys aiškesnes.

"Kovos struktūra yra aiškesnė. Vienoje pusėje bus Schwarzeneggeris, politiką pajutusi kino žvaigždė; jis to sieks, bet mūšis bus sunkus. Kitoje pusėje bus Davisas, toks vyrukas, kad jei imasi kandidato, su kuriuo turi varžytis, tai būna lyg žemė, kurią jam jau yra pavykę užimti... Tai bus pakankamai žiauri kampanija".

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų