REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį po penkių parų komos užgesusios prancūzų kino žvaigždės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) pirminis skrodimas patvirtino, kad jos mirties priežastimi tapo keli pakartotinai smūgiai į galvą, sekmadienį pranešė Prancūzijos teismo pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Velionės M.Trintignant šeima jau pradėjo teisminį bylinėjimąsi su aktorės draugu, prancūzų roko žvaigžde Bertrandu Cantat (Bertranu Kanta), kuris kartu su M.Trintignant buvo apsistojęs viename Vilniaus viešbučių. Aktorė filmavosi Lietuvoje kurtoje juostoje.

REKLAMA

"Ji mirė dėl traumos, patirtos nuo daugkartinių smūgių į veidą, kurie traumavo kaukolę, ir smūgių į kitas kūno vietas, kas patvirtina anksčiau gydytojų skelbtas išvadas", - naujienų agentūrai "Reuters" sakė Paryžiaus prokuratūros pareigūnas.

Iš Vilniaus užsakomuoju reisu parskraidinta 41-erių metų M.Trintignant Prancūzijos ligoninėje mirė taip ir neatsigavusi iš komos. Ji buvo garsaus aktoriaus Jeano-Louiso Trintignant (Žano Luji Trentinjan) dukra, karjerą prancūzų kine pradėjusi nuo vaikystės. Gelbėdami aktorės gyvybę, Lietuvos gydytojai jai atliko dvi sudėtingas galvos operacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Skrodimas vyko penktadienio vakare.

Vienos populiariausių prancūzų roko grupės "Noir Desir" lyderis B.Cantat šiuo metu kali Lietuvoje, kur ketvirtadienį teismo sprendimu buvo suimtas penkiolikai parų.

Kitą savaitę į Vilnių ketina atvykti bylą tiriantys prancūzų pareigūnai, kurie mėgins atkurti Prancūziją sukrėtusios dramos detales ir eigą.

Tiesa, jiems nepavyks apklausti 39 metų B.Cantat, kuris, smarkiai pablogėjus psichikos būklei, penktadienį buvo perkeltas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Prancūzijos prokurorų iškeltoje byloje B.Cantat kaltinamas "tyčiniu smurtu, kuris per neatsargumą tapo mirties priežastimi".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jis man dešimt sykių kartojo, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas", - šeštadienį Prancūzijos radijui "France Info" sakė Lietuvoje dainininką ginantis advokatas Virginijus Papirtis.

Sekmadienį V.Papirtis atsisakė komentuoti pirminius skrodimo duomenis ir tvirtino lauksiąs galutinės teismo medicinos ekspertų išvados.

Naujienų agentūrai AFP V.Papirtis teigė nežinąs, ar jo ginamajam pranešta apie aktorės mirtį. Aplankyti B.Cantat advokatas ketina pirmadienį.

Penktadienį Prancūzijos teisingumo ministerija sakė, kad yra optimistiškai nusiteikusi ir mano, jog B.Cantat galės būti išduotas Prancūzijai.

REKLAMA

M.Trintignant vaidino Lietuvoje kuriamame prancūzų TV seriale "Koletė" (Colette), kurį režisavo aktorės motina Nadine Trintignant, o režisierės asistentu buvo jos brolis Vincentas. Serialo filmavimas po aktorės traumos laikinai sustabdytas.

Vieną įsimintiniausių vaidmenų M.Trintignant sukūrė 1992 m. pastatytoje Claude'o Chabrolio (Klodo Šabrolio) juostoje "Beti" (Betty), kurioje vaidino alkoholikę.

Prancūzijos spauda: M. Trentinjan tapo pavydo auka

Anot Prancūzijos spaudos, aktorė Marie Trintignant tapo savo gyvenimo draugo pavydo auka. Kaip sekmadienį, remdamasis teisingumo šaltiniais, rašo laikraštis "Le Journal du Dimanche", dingstis smurtinei scenai vieno Vilniaus viešbučio kambaryje buvo "pernelyg meili" SMS žinutė, kurią parašė dviejų jos vaikų tėvas ir kino prodiuseris Samuelis Benchetrit.

REKLAMA

Anot laikraščio, dėl to įtūžęs Marie Trintignant draugas Bertrand’as Cantat "kelis kartus brutaliai sušėrė jai per veidą". Liudininkų teigimu, "jos veidas atrodė kaip po bokso kovos".

Smegenų edemos, nuo kurios aktorė penktadienį mirė Paryžiaus ligoninėje, niekaip negalėjo sukelti antausis ar griuvimas, kaip per apklausą tvirtino B. Cantat. Laikraštis "Le Monde" sekmadienį rašo, kad aukai nustatyti smegenų pažeidimai, be kita ko, būdingi autoavarijų aukoms, "pavyzdžiui, kai motociklininkas važiuoja be šalmo arba automobilio vairuotojas - be saugos diržo".

"Reuters"-AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų