REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės turto fondas (VTF) trečiadienį (08.06) oficialiai pranešė, kad "Stumbro" privatizavimo konkurso nugalėtoju pripažinta "Mineralinių vandenų" bendrovė. Jai jau išsiųstas kvietimas artimiausiu metu atvykti į derybas dėl akcijų pirkimo - pardavimo sutarties projekto.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerno "MG Baltic" valdoma įmonė "Mineraliniai vandenys" šiuo metu rengia pagerintus investicijų į šią alkoholio įmonę siūlymus.

REKLAMA

"Gavome oficialų Valstybės turto fondo pranešimą apie kvietimą derėtis ir pagerinti ankstesnes "Stumbro" privatizavimo sąlygas. Bendrovės finansininkų, teisininkų, rinkodaros ir kitų specialistų grupė dabar rengia papildomą medžiagą", - sakė "MG Baltic" atstovas ryšiams su visuomene Tomas Juknevičius.

"Mineraliniai vandenys" pagerintus investicinius siūlymus Valstybės turto fondui turi pateikti iki penktadienio.

Iš viso parduodama 91,95 proc. "Stumbro" akcijų. Nustatyta paketo pradinė kaina buvo 107 mln. litų, o "Mineraliniai vandenys" už jį pasiūlė 152 mln. litų bei 30 mln. litų investicijų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš jų 10 mln. litų buvo numatyta investuoti vien į rinkodarą bei stiprinti degtinių "Lietuviška" ir "Stumbras", brendžio "Gloria", trauktinės "Stumbro starka", kokteilio "Dozė" ir kitus prekių ženklus.

Italijos alkoholinių gėrimų gamintojas "Stock" jau pareiškė ketinimus pradėti "Stumbre" garsių prekės ženklų - brendžio "Stock", "Keglevich" likerių ir kitų gėrimų gamybą. Pasak "Stock" eksporto direktoriaus Alessandro Rolla (Alesandro Rola), itališkų gėrimų gamyba "Stumbre" bus pradėta gana greitai. "Stock" priklauso "Eckes & Stock International" grupei. Jos apyvarta pernai siekė 678 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Stumbras" per pirmąjį šių metų pusmetį, preliminariais duomenimis, uždirbo 4,69 mln. litų grynojo pelno, arba 29,2 proc. mažiau nei 2002 metais tuo pačiu laikotarpiu (6,6265 mln. litų).

Bendrovės pardavimai per šešis šių metų mėnesius siekė 43,55 mln. litų - buvo 4,3 proc. mažesni nei pernai sausį-birželį (45,523 mln. litų).

"Šiek tiek pinigine išraiška sumažėjusi pardavimų apimtis įmonės pelningumui įtakos neturėjo. Iš gamybinės veiklos įmonė šiemet pelno gavo daugiau, tačiau jį sumažino papildomai sumokėti 2,1 mln. litų valstybės biudžetui pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos ieškinį ir administracinių teismų sprendimus už 1993-1994 metais pirkėjų deklaruotą eksportui, bet neišvežtą iš Lietuvos etilo spiritą", - “Eltai” sakė "Stumbro" technikos direktorius Algimantas Džiugas.

"Stumbras" 2002 metais uždirbo 16,011 mln. litų grynojo pelno, o šiemet jo planuota gauti apie 10 mln. litų. A. Džiugo teigimu, pelno greičiausiai bus uždirbta daugiau, nei planuota.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų