REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkiolikos gandrų nušovimu Šilutės rajone įtariamo Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio posto inspektoriaus Mariaus Dulaičio šią savaitę, matyt, nepavyks atleisti iš darbo - jis dar savaitei prasitęsė nedarbingumo pažymėjimą. Medikai tvirtina, kad jis išduotas pagrįstai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Muitinės departamento ryšių su visuomene skyriaus viršininkė Henrika Rukšėnienė, pirmadienį M. Dulaitis darbe nepasirodė, nes praėjusį penktadienį dar kartą prasitęsė nedarbingumo pažymėjimą. Jo galiojimas baigsis penktadienį.

REKLAMA

Praėjusios savaitės pradžioje M. Dulaitis parašė prašymą išeiti iš darbo savo noru, tačiau Klaipėdos teritorinė muitinė jo prašymo nepriėmė. Kai tik jis pasirodys darbe, jį ketinama atleisti iš pareigų už pareigūno vardo diskreditavimą.

Nedarbingumo pažymėjimą M. Dulaitis prasitęsia jau trečiąjį kartą. Pažymėjime nurodyta, kad M. Dulaitis nedarbingas dėl dešiniajame kulne esančios pjautinės žaizdos.

Kaip BNS informavo sveikatos ministro atstovė spaudai Gitana Letukienė, Klaipėdos teritorinė ligonių kasa nustatė, kad nedarbingumo pažymėjimas M. Dulaičiui išduotas pagrįstai - jis iš tiesų buvo susižeidęs.

REKLAMA
REKLAMA

M. Dulaičiui iškelta administracinė byla dėl medžioklės taisyklių pažeidimo Šilutės aplinkos agentūroje praėjusią savaitę buvo nutraukta, nes policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Prokuratūros sprendimu Šilutės aplinkos agentūra visą medžiagą perdavė policijai. Ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti, kai paaiškėjo, jog gandrai buvo šaudomi gandralizdžiuose, esančiuose žmonių gyvenamoje aplinkoje.

Įtariamam gandrų žudikui gresia viena iš kelių sankcijų - viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš porą savaičių inspektoriai keturiuose Šilutės rajono kaimuose surado 15 nušautų gandrų. Vien Ramučių gyvenvietėje iš dideliu greičiu važiuojančio visureigio buvo nušauti aštuoni gandrai. Įtariama, kad į gandrus šaudė Panemunės kelio posto inspektorius M. Dulaitis bei dar vienas Šilutės gyventojas. Pas M. Dulaitį rastas mažo kalibro graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų