REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį (08.04) Šveicarijoje prasidėjusio pasaulio orientavimosi sporto čempionato pirmojoje rungtyje - kvalifikacinėse varžybose ilgojoje trasoje - penki iš šešių Lietuvos orientacininkų iškovojo teisę trečiadienį varžytis finale.

REKLAMA
REKLAMA

Moterų varžybose Ieva Sargautytė ir Vilma Rudzenskaitė savo grupėse buvo devintos, o Jolanta Ražaitienė užėmė 17-ąją vietą. Tarp vyrų Simonas Krepšta užėmė 9-ąją, Nerijus Šulčys - 10-ąją vietą, o 20-as likęs Modestas Bacys į finalą nepateko.

REKLAMA

Be minėtų sportininkų, čempionate dar dalyvauja Giedrė Voverienė, Saulius Andriekus ir Edgaras Voveris. Komandos treneris - Povilas Rakštikas.

Iš viso čempionate dalyvauja 42 šalių atstovai - 146 moterys ir 190 vyrų. Paskutinę čempionato dieną vyksiančiose estafečių varžybose rungtyniaus 33 šalių moterų ir 39 šalių vyrų komandos.

Iki šiol aukščiausios Lietuvos sportininkų užimtos vietos pasaulio čempionatuose yra šeštosios: 1999 metais Škotijoje tokias vietas estafetėse iškovojo ir moterys, ir vyrai, o asmeninėse varžybose ilgoje trasoje Giedrė Voverienė buvo 10-a.

Prieš pasaulio čempionatą vykusioje žemėlapininkų konferencijoje ir Tarptautinės orientavimosi sporto federacijos (IOF) kontrolierių seminare dalyvavo licencijuoti Lietuvos kontrolieriai Rimas Jovaišas, Vygantas Nekrašas ir Vitalijus Paulauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų