REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas įtakingiausių Australijos aborigenų atstovų trečiadienį (08.20) pasmerkė Didžiosios Britanijos princą Harį (Harry) kaip kultūros vagį, savo piešiniams pasisavinusį aborigenų simbolius ir vaizdinius.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai yra daugiau negu autorių teisių pažeidimas. Tai kultūrinė vagystė", - pareiškė Aborigenų ir Toro sąsiaurio salų gyventojų reikalų komisijos atstovas, kultūros komisaras Rodney Dillonas.

REKLAMA

Princas Haris, kuriam šiemet sukako 18 metų, neseniai pristatė savo aborigenų stiliaus piešinius ir prisipažino, kad jam patinka Australijos dykumose gyvenančių čiabuvių tapymo taškais stilius.

"Jie daugybę metų vogė iš mūsų, jie pavogė mūsų žemę, jie pavogė mūsų protėvių palaikus, o dabar vagia tai, - turėdamas omenyje Angliją, tarptautinei žiniasklaidai sakė R. Dillonas. - Ką dar Anglija gali pavogti iš aborigenų?".

REKLAMA
REKLAMA

Anot Rodney Dillono, princas Haris, planuojantis apsilankyti Australijoje lapkričio mėnesį, turėtų nuvykti į jos tolimus ir retai gyvenamus rajonus, atsisėsti dulkėse su aborigenais ir pasikalbėti apie jų simbolius.

Aborigenai, pasak jų lyderio, supranta, kad princas tebėra jaunas žmogus, galbūt nesuprantantis gilesnės simbolių, kuriuos piešia, prasmės.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų