REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos prokuratūra trims verslininkams pareiškė kaltinimus dėl neteisėtos ginklų prekybos, kuri galėjo prisidėti prie Šiaurės Korėjos mėginimų gaminti branduolinius ginklus, šeštadienį pranešė savaitraštis "Der Spiegel".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak savaitraščio, Štutgarto prokuratūra apkaltino vieną kompanijos vadovą pažeidus Vokietijos ginklų eksporto bei tarptautinės prekybos įstatymus bei pateikė kaltinimus dviem eksporto verslininkams padėjus įvežti draudžiamas prekes.

REKLAMA

Kaltinimai buvo pateikti po to, kai balandžio mėnesį Vokietijos pareigūnai perėmė konteinerį, gabenamą į Šiaurės Korėją, kuriame buvo 214 aliuminio vamzdžių. Anot ekspertų, jie galėjo būti panaudoti gaminant praturtintą uraną.

Vamzdžiai buvo gabenami iš "Optronic" kompanijos Kionigsbrone, už 70 km į rytus nuo Štutgarto, į Šiaurės Korėjoje registruotą bendrovę "Nam Chon Gang".

Kaltinimai buvo pareikšti generaliniam "Optronic" direktoriui bei dviem Hamburgo eksporto įmonių vadovams. "Der Spiegel" pranešimais, teisme dalyvaus Tarptautinės atominės energetikos agentūros (IAEA) ekspertas, kuris taip pat duos parodymus.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų