REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuosaikiosios ir radikaliosios palestiniečių kovotojų grupuotės trečiadienį visą atsakomybę už regione atsinaujinusį smurtą suvertė Izraeliui, tačiau neigė, kad keli pastarieji savižudžių sprogdintojų išpuoliai reiškia, jog šešias savaites trukusios paliaubos nutrūko.

REKLAMA
REKLAMA

Kovotojai tvirtina, kad antradienio išpuoliais, per kuriuos žuvo du izraeliečiai ir nukentėjo dešimtys žmonių, jie davė atkirtį Izraeliui - praėjusią savaitę jis surengė aukų pareikalavusį reidą Vakarų Kranto Nabulaus mieste. Pasak palestiniečių, jų operacijos nėra įžanga į tolesnius vienašalius išpuolius.

REKLAMA

Pagrindinės radikaliosios kovotojų grupuotės "Hamas" politinis lyderis Abdul Azizas Rantissi (Abdul Azizas Rantisis) naujienų agentūrai AFP teigė, kad jų organizacija pasilieka teisę reaguoti į Izraelio agresiją, tačiau patikino, kad birželio 29 dieną paskelbtos trijų mėnesių paliaubos tebegalioja.

"Vakarykštė operacija neturės įtakos paliauboms", - sakė A. A. Rantissi, turėdamas omenyje sprogdinimą Vakarų Kranto Arielio žydų nausėdijoje, kur žuvo vienas izraelietis.

REKLAMA
REKLAMA

Ginkluotas kovotojų sparnas "Hamas" prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį.

"Mūsų pažadas laikytis paliaubų dar nereiškia, kad mes neatsakysime į okupacijos nusikaltimus. Ši operacija buvo natūralus kerštas už okupacijos nusikaltimus, bet mes ir toliau įsipareigojame laikytis paliaubų", - sakė jis.

Atsakomybę už 40 min. prieš sprogimą Vakarų Krante įvykdytą išpuolį netoli Tel Avivo esančiame prekybos centre, per kurį žuvo vienas izraelietis, prisiėmė kovotojų grupuotė "Al Aksos kankinių brigados". Jų atstovas teigė, kad "Brigados" niekuomet neprisidėjo prie paliaubų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pasak Zakaria Zubeidi (Zakarijaus Zubeidžio), "vakarykštė operacija laikoma reakcija į izraeliečių (įvykdytas) žmogžudystes ir suėmimus, ypač žmogžudystę Askaro stovykloje" Nabuluje.

"Mūsų operacijos prieš okupantus paspartės, jeigu Izraelis ir toliau pažeidinės paliaubas", - pridūrė Z. Zubeidi.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų