REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Motyvuodama tuo, kad su žemės ūkiu susiję klausimai yra labai jautriai vertinami, Vyriausybė nusprendė atšaukti praėjusiame posėdyje priimtą sprendimą dėl miškų ir vandens telkinių privatizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimo "Dėl žemės reformos vykdymo kaimo vietovėje" pataisų, pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, dar nebuvo pasirašęs ministras pirmininkas, jis nebuvo skelbtas "Valstybės žiniose", todėl nebuvo pradėjęs galioti.

REKLAMA

"Nutarimo projektu reglamentuojami žemės klausimai yra labai aktualūs ir bet koks jų tikslinimas yra jautriai priimamas bei ypatingai vertinamas, todėl Vyriausybė nutarė neskubėti, dar sykį nuodugniai apsvarstyti šiuos klausimus", - teigiama trečiadienį išplatintame pranešime.

Praėjusią savaitę Vyriausybės priimtu sprendimu valstybinėje žemėje esančius privatizuotinus miškus ir vandens telkinius, įsiterpusius į privačias žemės ūkio paskirties žemėvaldas, buvo leidžiama perduoti tos žemėvaldos savininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo nuspręsta, kad privatizuotini miškai ir vandens telkiniai, įsiterpę į žemės ūkio paskirties privačias žemėvaldas, gali būti perduodami šios žemėvaldos savininkams, o tie sklypai, kurie ribojasi su privačiomis žemės ūkio paskirties žemėvaldomis, suformuojami atskirais sklypais ir gali būti parduodami šios žemėvaldos savininkams, jeigu miškai sudaro atskirus, ne didesnius kaip 10 hektarų masyvus, o vandens telkiniai yra iki 3 hektarų dydžio. Šiais atvejais miškai ir vandens telkiniai parduodami žemės sklypų savininkams nesilaikant Žemės reformos įstatymu nustatyto eiliškumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokį Vyriausybės sprendimą ypač kritikavo opozicija, kurios nuomone, nutarimas dėl valstybinėje žemėje esančių privatizuotinų miškų ir ežerų, įsiterpusių į privačias valdas, pardavimo kaimyninės žemės savininkams sudaro pagrindą būsimiems skandalams ir korupcijai.

Anot jos, šis nutarimas priimtas Vyriausybei vadovaujantis Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo laikinuoju įstatymu, kurį opozicija yra apskundusi Konstituciniam Teismui.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pirmasis pavaduotojas Eugenijus Gentvilas pabrėžė, kad socialdemokratai kuria naujas prielaidas neskaidriai miškų ir ežerų prekybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų