REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas siūlo parengti socialinių skirtumų tarp regionų mažinimo programą. Šių rajonų vadovai mato galimybę įveikti atsilikimą sutelkus politinę valią ir priimant nestandartinius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį valstybės vadovas kartu su probleminių Lietuvos savivaldybių merais, kai kurių ministerijų vadovais aptarė netolygios krašto plėtros priežastis, susiklosčiusių skirtumų tarp rajonų įveikimo būdus.

REKLAMA

Pasak Prezidento patarėjo ekonomikos klausimais Jono Ragausko, valstybės vadovas pageidauja, kad Lietuvos plėtra būtų tolygi, kad į probleminius patekusiems rajonams būtų sudarytos sąlygos iškopti iš duobės.

"Jeigu mes neužtikrinsim tolygios Lietuvos plėtros, turėsim išbarstytą šalies mozaiką, nebus užtikrintas patogus, turtingas gyvenimas šalyje", perteikė valstybės vadovo nuomonę J. Ragauskas.

Vieno iš probleminių rajonų - Akmenės - meras Anicetas Lupeika, sakė, kad nedarbas atskiruose rajonuose susidarė dėl įvairių priežasčių, tačiau šio reiškinio pasekmės visur panašios.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Lupeikos, rajone kiek sumažėjo nedarbo lygis. Dabar jis sudaro daugiau kaip 18 proc., buvo 26 proc. Tačiau, kaip sakė meras, be Vyriausybės parengtos regioninės investicijų politikos, papildomų lėšų iš valstybės biudžeto savivaldybės jėgomis problemos neišsprendžiamos.

"Mes pasakėm Prezidentui, kad lyginant socialinius skirtumus reikalinga politinė valia, suteikiant prioritetus gauti lėšų, tarp jų ir iš ES, toms vietovėms, kurių padėtis dabar yra sudėtinga", sakė A. Lupeika. Akmenės meras taip pat pažymėjo, kad čia reikalingi nestandartiniai sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jei galios tie patys įstatymai, mes niekada negalėsim pasivyti geriau gyvenančių rajonų", sakė A. Lupeika.

Druskininkų mero Ričardo Malinausko nuomone, būtina taikyti mokesčių lengvatas probleminiuose rajonuose, taikyti nulinį pelno mokesčio tarifą, taip pritraukiant investicijas, sukuriant naujas darbo vietas. R. Malinauskas taip pat siūlo probleminiuose rajonuose kurti minimalias kritines infrastruktūras, pritraukiančias verslo lėšas. Jų dėka Druskininkuose nedarbą per 2 metus, pasak R. Malinausko, pavyko sumažinti 8 proc. Tačiau nedarbo lygis kurorte ir toliau lieka didžiausias Lietuvoje ir sudaro per 20 proc.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų