REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienam laimingam italų lošėjui trečiadienį pasisekė - jis laimėjo didžiausią "aukso puodą" per visą Europos loterijų istoriją ir susižėrė beveik 66 mln. eurų (apie 227 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Loterijos organizatoriai neskelbia, kas per trečiadienio "Super Enalotto" žaidimą teisingai pasirinko šešis skaičius, tačiau nurodo, jog laimingasis bilietas buvo nupirktas bare "Corona", šalies šiaurėje netoli Milano esančiame Vedugdžijo kon Kol cano mieste.

REKLAMA

Dieną prieš tai, kai buvo traukiami laimingieji skaičiai, loterijos bilietų pardavimas šalyje, palyginti su praėjusia savaite, padidėjo 25 procentais - loterijos karštligė pasiekė piką, nes niekas "aukso puodo" nebuvo laimėjęs pusę metų, 44 žaidimus iš eilės.

Manija išplito ir už Italijos ribų - užsieniečiai įkalbinėjo savo draugus Italijoje nupirkti jiems bilietą ar net autobusais važiuodavo į Italiją vien dėl tokios galimybės staiga praturtėti. Trečiadienį prieš pat lošimą dešimtys tūkstančių žmonių, norinčių suspėti nusipirkti bilietą, "šturmavo" barus ir restoranus.

REKLAMA
REKLAMA

Italai mėgsta žaisti loterijose ir spėlioti skaičius; šalies pietuose klesti ir daugybė neteisėtų lošimų.

"Super Enalotto" bilietas tekainuoja vieną eurą, o galimybė laimėti šioje loterijoje yra maždaug viena iš 622 milijonų.

Tai tapo tokiu visuotiniu pamišimu, kad kritikai, kurie atkreipia dėmesį, jog aistringi lošėjai gali visiškai prasiskolinti, paragino riboti "aukso puoduose" esančias pinigų sumas.

Tačiau trečiadienį vakare visi domėjosi tik tuo, kas yra tas naujasis Italijos milijonierius ir kaip jis ar ji žada leisti iš dangaus nukritusius pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Aš apie tai niekam nepasakočiau, nes dar gali pagrobti kokį nors tavo šeimos narį. Tai problema", - sakė vienas italas, Marco D'Anna (Markas D'Ana).

Laimingieji loterijos skaičiai buvo 9, 11, 39, 44, 49 ir 86, o papildomas skaičius buvo 47. Paskelbus, kad "aukso puodas" laimėtas, į barą "Corona", kur buvo parduota net 1,5 tūkst. bilietų, suplūdo minia žmonių švęsti.

Nors laimėtojo pavardė neskelbiama, 28 metų barmenas Lorenzo Jerano (Lorencas Jeranas) sakė, kad tai tikriausiai vietos žmogus. "Čia žaidžia tik vietiniai, - sakė jis. - Tikiuosi, kad tai toks žmogus, kuriam trūksta pinigų. Jei tas žmogus ir taip maudosi piniguose, viliuosi, kad daug jų jis atiduos labdarai".

"Reuters"-AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų