REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pirmasis pavaduotojas Eugenijus Gentvilas piktinasi Vyriausybės nutarimu, sudarančiu palankias sąlygas išplėsti savo valdas asmenims, atkūrusiems teises į nuosavybę, bei apribojančiu miškų ir ežerų dar neatsiėmusių šalies gyventojų teises juos susigrąžinti.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokiais nutarimais dedamas pagrindas būsimiems skandalams ir korupcijai", - antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė E. Gentvilas.

REKLAMA

Jis abejojo, ar Vyriausybės rugpjūčio 6 dieną priimtame nutarime dėl žemės reformos vykdymo kaimo vietovėje numatyta, kad tokia valstybei priklausančių miškų ir ežerų pardavimo tvarka gali būti taikoma tik tose vietovėse, kur žemės grąžinimas yra baigtas.

"Nei apie jokias buvusių ežerų ar miškų savininkų teises, nei apie restituciją kalba neįmanoma. Užtenka, kad tu turi žemės prie valstybinio ežero ar miško, ir tada joks buvęs tos žemės savininkas netenka teisių pretenduoti į tą žemę", - tvirtino E. Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Vyriausybės nutarimą dabar valstybė savo turimą laisvą žemę, įskaitant miškus ir vandens telkinius, galės siūlyti tik jau turintiems žemės šalies gyventojams. Tačiau privačios žemės savininkas negalės parduoti savo turimos žemės, užtat įsigyti valstybinės žemės galės.

Pasak E. Gentvilo, jo netenkina Vyriausybės noras tokiu būdu "sustambinti žemėvaldas".

"Kodėl tai daroma valstybinės žemės sąskaita? Leiskime tada ir žemės savininkams pardavinėti savo žemę nevaržomai, kad tie žemės savininkai, kurie nori jos įsigyti daugiau, galėtų ją iš kitų žemės turėtojų ir įsigyti. Kodėl Vyriausybė apsunkina privačios žemės pirkimą?" - klausė E. Gentvilas.

Jo duomenimis, savininkai nėra atkūrę savo nuosavybės teisių į 50 proc. šalies miškų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų