REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) nužudymu įtariamą ir Laisvės atėmimo vietų ligoninėje gydomą prancūzų dainininką Bertrand'ą Cantat (Bertraną Kanta) aplankė tėvai ir sesuo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė advokatas Virginijus Leonas Papirtis, muzikanto šeima į Vilnių atvyko savaitgalį. Pirmadienį ligoninėje nuo depresijos gydomą sūnų aplankė senyvo amžiaus tėvai Danielle (Danielė) ir Guy (Gi) Cantat, antradienį po pietų pasimatyti su B. Cantat buvo leista ir jo 32 metų seseriai Anne (Anai).

REKLAMA

Su savo žmona Christine (Kristina), su kuria B. Cantat augina šešis vaikus, dainininkas kol kas susitikęs nebuvo, tačiau ji taip pat yra atvykusi į Vilnių ir gavusi leidimą aplankyti vyrą. Leidimas aplankyti B. Cantat išduotas ir jo 40-mečiui broliui Xavier'ui (Ksavjė) Cantat.

Advokato teigimu, prie Lukiškių kalėjimo esančioje ligoninėje gydomas dainininkas jau antra savaitė beveik nieko nevalgo. Nors B. Cantat yra leidžiami raminamieji vaistai, jis tebėra prislėgtas širdgėlos. V. L. Papirtis teigė savo ginamąjį aplankąs kasdien ir praleidžiąs pas jį po 3-4 valandas.

REKLAMA
REKLAMA

Įkalintojo giminaičiai, anot V. L. Papirčio, į ligoninę eina po vieną, kad per daug jo nenuvargintų.

"Pagrindinis mūsų tikslas - prikelti jį gyvenimui, kad jis daugiau nebekalbėtų apie savižudybę", - sakė advokatas.

V. L. Papirčio teigimu, pasimatęs su artimaisiais, muzikantas jaučiasi ramesnis ir kelias pastarąsias dienas apie savižudybę nekalba.

Žymi prancūzų aktorė M. Trintignant, taip ir neatsigavusi iš komos po sunkios smegenų traumos, mirė rugpjūčio 1 dieną Paryžiuje. Manoma, kad moteris sunkią galvos traumą patyrė liepos 27-osios naktį per Vilniaus viešbutyje įvykusį konfliktą su B. Cantat.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Cantat praėjusį penktadienį teismas leido suimti dar dviem mėnesiams. Prokurorams gavus M. Trintignant mirties faktą patvirtinantį dokumentą ir sunkaus moters sveikatos sutrikdymo bylą perkvalifikavus į bylą dėl nužudymo, dainininkui pateikti įtarimai nužudžius M. Trintignant.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius yra pareiškęs, kad B. Cantat turi būti teisiamas Lietuvoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų