REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstituciniam Teismui (KT) svarstant, ar savivaldos rinkimų nuostatos neprieštarauja Konstitucijai, Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius teigia, jog rinkimų sistemą galima nustatyti tik politiniu, bet ne teisiniu pagrindu, o kalbas apie galimą rinkimų nukėlimą konservatorius pavadino absurdiškomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Demokratiniame pasaulyje, besitvarkančiame pagal standartinius konstitucinės demokratijos principus, rinkimų sistemos pasirinkimas yra politinio, o ne teisinio apsisprendimo reikalas. Demokratiniais ir žmogaus teisių standartus atitinkančiais rinkimais yra laikomi ir vienmandatiniai rinkimai, ir proporciniai rinkimai pagal partijų sąrašus.“, spaudos konferencijoje teigė A. Kubilius.

REKLAMA

Anot konservatoriaus, pripažinus, jog Lietuvos savivaldos rinkimų sistema pažeidžia žmogaus teises, tektų pripažinti, kad ir Skandinavijoje, kur rinkimai vykdomi pagal partinius sąrašus, žmogaus teisės yra pažeidžiamos.

„Problemos, kurias bandoma svarstyti yra svarbios, bet ne konstitucinės, o politinės, kurios turi būti sprendžiamos Seime, o ne kur nors kitur“.

Pasigirdusias kalbas apie tai, kad Konstitucinis Teismas gali nukelti rinkimus, konservatorių lyderis vadina absurdiškomis.

„Tokie svarstymai yra absurdiški, nes rinkimai yra organizuojami pagal galiojantį įstatymą, ir pagal šį įstatymą kandidatų registracija jau yra pasibaigusi. Taigi KT išaiškinimas galės būti taikomas tik tokiai kandidatų registracijos procedūrai, kuri bus vykdoma kada nors ateityje“, teigė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų