REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Permainingose derybose dėl "Snoro" suteiktų paskolų "Alytaus tekstilei" - atšilimas. Bankas sušvelnino savo poziciją ir, tikėdamasis susitarti su įmonės atstovais, iki rugsėjo pradžios nutrauks jam įkeisto turto išieškojimo veiksmus, kad įmonė galėtų dirbti sklandžiai.

REKLAMA
REKLAMA

"Pavyko išvengti, jog "Snoro", kad ir teisėti veiksmai, galėtų nuvesti 2,5 tūkst. darbuotojų turinčią įmonę į bankrotą. Tokia situacija būtų pražūtinga Alytaus miestui, kur nedarbas išaugtų du kartus", - “Eltai” sakė Seimo pirmininko pavaduotojas Artūras Skardžius. Pasak jo, tęsiami pasitarimai ir susitikimai lemia, kad "Alytaus tekstilė" vis dar dirba, kartu ieškoma būdų, kaip išspręsti iškilusias problemas.

REKLAMA

Alytaus įmonės reikalai ketvirtadienį buvo svarstyti Seime - aptarime dalyvavo A. Skardžius, ūkio viceministras Nerijus Eidukevičius, "Alytaus tekstilės" generalinio direktoriaus pavaduotojas, valdybos narys Albinas Jasiulevičius bei Alytaus miesto meras Vytautas Kirkliauskas. Tą pačią dieną buvo susitikta ir su "Snoro" atstovais.

Singapūro kompanijai "Tolaram Group" priklausanti įmonė "Asean Interests Limited", kuri valdo beveik pusę Alytaus įmonės akcijų, Valstybės turto fondo (VTF) yra paduota į teismą, nes norima nutraukti "Alytaus tekstilės" privatizavimo sutartį, kadangi investuotojas neinvestavo žadėtų 240 mln. litų bei sumažino darbo vietų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

"Snoras" yra vienas didžiausių įmonės kreditorių, jis su "Alytaus tekstile" dabar derasi dėl 6,653 mln. litų paskolų, paimtų apyvartinėms lėšoms papildyti, grąžinimo. Didžiausias bendrovės kreditorius yra Turto bankas.

Įstatinis bendrovės kapitalas yra 85,744 mln. litų. "Asean Interests Limited" priklauso 47,31 proc. įmonės akcijų. "Alytaus tekstilė" praėjusiais metais pasiekė 128,9 mln. litų apyvartą ir patyrė 8,865 mln. litų nuostolį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų