REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį (08.01) įspėjo, kad pratęs savo įgaliojimus, jeigu opozicija jam duos tokią dingstį. Paskutinis pagal konstituciją A. Lukašenkos, perrinkto prezidentu 2001 metais, prezidentavimo laikotarpis baigiasi 2006 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau A. Lukašenka sakė, kad dar neapsisprendė, ar sieks pratęsti savo kaip prezidento įgaliojimus. Tai įmanoma per referendumą, per kurį gali būti panaikinta konstitucijos nuostata, draudžianti balotiruotis į valstybės vadovo postą daugiau nei du kartus.

REKLAMA

"Aš įspėjau opoziciją: jeigu jūs privesite situaciją iki absurdo, tai bus pirmučiausia priežastis man ieškoti galimybės pratęsti savo įgaliojimus", - sakė A. Lukašenka per spaudos konferenciją, kurią tiesiogiai transliavo Baltarusijos radijas.

"Jeigu matysiu nestabilumą ar bent to prielaidas, aš kaip prezidentas negalėsiu mesti šios šalies ir jos žmonių", - sakė A. Lukašenka.

"Jeigu net aš išeisiu, tai tik per referendumą, kad žmonės pasakytų: "Ne, Lukašenka, tau trečiojo laikotarpio nebus", - pabrėžė valstybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka sakė, kad jeigu referendumo dėl konstitucijos normos panaikinimo rezultatai bus teigiami, jis dalyvaus prezidento rinkimuose trečiąjį kartą.

Pasak Baltarusijos vadovo, jo sprendimui neturės įtakos Rusijos, esančios sąjungoje su Baltarusija, vadovybės pozicija.

"Manęs ši problema, kaip į tai pažiūrės Maskva, apskritai nejaudina, - sakė A. Lukašenka. - Aš žinau Rusijos prezidento poziciją. Ji normali... bet kuriuo atveju spręs Baltarusijos liaudis".

A. Lukašenka sakė, kad neketina rengti referendumo dėl Konstitucijos nuostatos panaikinimo artimiausiu metu, bet jau mąsto apie galimą (įgaliojimų) perėmėją, kuris tęstų pradėtą politiką.

"Aš, žinoma, mąstau, kas bus po Lukašenkos. Kaip jis (būsimasis prezidentas) žiūrės ne tik į mane, bet pirmiausia į tai, kas jau padaryta. Aš mąstau apie (Uralą) Latypovą (administracijos vadovą), (vicepremjerą) Vladimirą Dradžiną, (sekretorę spaudai Nataliją) Petkevič".

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų