REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau tampa tradicija "Vilnius Jazz" festivalyje pristatyti naują Lietuvos džiazo muzikų kompaktinę plokštelę. 16-ajam festivaliui firma "Muzikos fabrikas" išleido "Contra Jazz" pasivadinusio Danieliaus Praspaliauskio ir Arūno Šlausto kvinteto kompaktinę plokštelę "Kita teritorija". Jai pristatyti rugsėjo 18 dieną "Neringos" restorane rengiamas festivalio atidarymo koncertas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak muzikologės Jūratės Kučinskaitės, naujasis albumas įkūnija ansamblio plėtojamą džiazo ir akademinės muzikos jungtį, įtvirtintą praėjusių metų "Kaunas Jazz" ir "Vilnius Jazz" festivaliuose atliktose kvinteto programose.

REKLAMA

Atsiremdamas į nesenstančią Johano Sebastiano Bacho kūrybą ir akademinę klasiką, per temų stilizacijas ir improvizuojamas interliudijas peraugdamas į grynąjį džiazą, "Contra Jazz" tiesia tiltą tarp šiandienos ir praeities, tirpdydamas ribas tarp kultūrų,žanrų ir temperamentų.

Dabartinės sudėties kvintetas "Contra Jazz" susiformavo per porą metų. Visi kvinteto nariai - gerai žinomi Lietuvos džiazo meistrai, nuo vaikystės bendraujantys ir su klasikine muzika. Vienas iš kvinteto lyderių bei kompozitorių - saksofonininkas Danielius Praspaliauskis yra universalus muzikas, nuo 1991 m. aktyviai dalyvaujantis Lietuvos ir užsienio džiazo scenose, grojantis įvairių stilių džiazo bei šiuolaikinę akademinę muziką.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgametis D. Praspaliauskio kūrybinis bendražygis ir kvinteto naujojo albumo prodiuseris Arūnas Šlaustas - pianistas, klavišininkas ir kompozitorius, pelnęs pripažinimą ne tik džiazo, bet ir akademinės muzikos srityje. Žinomas respublikinių ir tarptautinių pianistų konkursų laureatas bei diplomantas yra grojęs ne vieną akademinės muzikos rečitalį, koncertavęs su Lietuvos kameriniu orkestru bei šiuolaikinės muzikos ansambliu "Ex Tempore".

Savita spalva "Contra Jazz" skambesį praturtina Vytauto Mikeliūno smuikas. Šv. Kristoforo orkestro koncertmeisteris V. Mikeliūnas groja ir su džiazo muzikais, inicijuoja džiazinius projektus, aranžuoja. Boso liniją kvintete veda Vladislavas Borkovskis, o kvinteto būgnininkas Marijus Aleksa yra bene jauniausias Lietuvos džiazo profesionalų lygos atstovas, Vilniaus konservatorijos studentas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų