REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos aukščiausieji vadovai raginami suteikti teisę turėti dvigubą pilietybę ne tik į užsienį išvykusiems lietuvių kilmės asmenims, bet ir visiems buvusiems Lietuvos piliečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį kreipimąsi priėmė pirmadienį Vilniuje posėdžiavusios tarptautinės konferencijos "Litvakai ir jų pasaulis" dalyviai.

REKLAMA

"Visi buvę Lietuvos piliečiai turi turėti teisę į antrąją pilietybę", - teigė konferencijai pirmininkavęs buvęs Seimo narys, Kovo 11-osios akto signataras Emanuelis Zingeris.

Litvakais vadinami iš Lietuvos kilę žydai.

Nuo šių metų gegužės įsigaliojęs naujos redakcijos Pilietybės įstatymas leidžia į užsienį išvykusiems Lietuvos piliečiams įgyti antrąją pilietybę neprarandant pirmosios.

Tokia įstatymo nuostata buvo pakeista atsižvelgiant į nuogąstavimus, jog Lietuva gali prarasti per pastaruosius metus į užsienį emigravusius daugiau kaip 100 tūkst. savo piliečių.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nuostata dėl dvigubos pilietybės netaikoma repatriantams, tarp jų ir žydams, išvykusiems gyventi į Izraelį.

Klausimą dėl dvigubos pilietybės suteikimo iš Lietuvos kilusiems žydų tautybės asmenims susitikimuose su Seimo pirmininku Artūru Paulausku ir premjeru Algirdu Brazausku iškėlė Vilniuje viešintis Kneseto pirmininkas Reuvenas Rivlinas.

Antradienį jis dalyvaus Lietuvos žydų genocido dienos renginiuose, pasakys kalbą parlamente.

Per nacių okupaciją Antrojo pasaulinio karo metais buvo sunaikinta maždaug 90 proc. iš 220 tūkst. Lietuvos žydų bendruomenės.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų