REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Vilniaus pramogų parke, ties Ozo, Kalvarijų ir Geležinio Vilko gatvėmis, pradedama statyti universali pramogų ir sporto arena, kurioje siūloma 2007 m. rudenį surengti 35-ojo Europos krepšinio čempionato finalines rungtynes. Universalios arenos statybų ir veiklos planai antradienį (09.23) pristatyti Vilniaus merui Artūrui Zuokui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus universalios arenos generalinio direktoriaus Artūro Kliukevičiaus, Vilniuje įgyvendinamas arenos projektas yra vienas pačių pažangiausių tokios koncepcijos objektų Baltijos šalyse, turėsiantis įtakos pramogų ir sporto infrastruktūrai visame Baltijos regione.

REKLAMA

Vilniaus universalią areną sudarys pagrindinė arena su treniruočių kompleksu, šeimos pramogų centras ir vandens pramogų parkas.

Pagrindinę areną planuojama pastatyti ir įrengti iki 2004 metų spalio. Tai bus modernus penkių lygių, 20 tūkst. kvadratinių metrų ploto ir apie 200 tūkst. kubinių metrų tūrio statinys.

Arena bus statoma ant polinių pamatų, į gruntą įleidžiant 20-25 metrų ilgio polius. Šalia arenos pastato bus palikta vietos ir treniruočių kompleksui. Šiuo metu statybos vietoje tiriamas gruntas, plečiamos ir modernizuojamos artimiausių gatvių sankryžos, įrengiami įvažiavimai į Vilniaus pramogų parką iš aplinkinių gatvių bei automobilių saugojimo aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA

Investicijos į universalios arenos statybas, neskaičiuojant kelių infrastruktūros ir komunikacijų įrengimo, viršys 65 mln. litų.

Naujoje arenoje numatoma rengti įvairių sporto šakų - krepšinio, kovų menų, motokroso, sportinių ir pramoginių šokių, lengvosios atletikos, žirginio sporto ir kt. varžybas, taip pat koncertus, miuziklų pastatymus, cirko pasirodymus, festivalius ir kitus mažesnės apimties kultūrinius, taip pat verslo renginius. Iš viso numatoma apie 100 renginių per metus, pirmaisiais metais sulaukiant iki pusės milijono lankytojų srauto, vėliau - apie 400 tūkst. lankytojų per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinėje salėje tilps iki 12 tūkst. žiūrovų, per krepšinio varžybas - 10 tūkst. Salės viduryje numatoma įrengti specialų vaizdo kubą su didžiuliais ekranais, kuris užtikrintų puikų matomumą iš įvairių salės vietų.

Arenoje planuojama įrengti 42 VIP ložes svarbiems svečiams, viršutiniame aukšte - restoranus, iš kur bus galima stebėti renginius.

2005 m. pradžioje tikimasi baigti statyti vandens pramogų parką, o tų pačių metų pabaigoje - šeimos pramogų centrą su ekstremalaus sporto erdvėmis.

Vilniaus meras Artūras Zuokas sako siūlysiąs, kad 2007 m. Europos krepšinio čempionato atkrintamosios varžybos vyktų Vilniuje, Kaune, Rygoje ir Taline, o finalinės rungtynės - Vilniaus universalioje arenoje. Latvijos sostinė iki 2006 m. taip pat rengiasi turėti naują sporto areną, tad tikimasi darniai koordinuoti sporto ir pramogų renginius arenų grandinėje Osle, Stokholme, Helsinkyje, Rygoje ir Vilniuje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų