REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę į Vilnių atvyksta daugiau kaip 40 Katalikų Bažnyčios kardinolų ir vyskupų iš visos Europos, dalyvausiančių Europos Vyskupų Konferencijų Tarybos (Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae, CCEE) plenariniuose posėdžiuose. Šie posėdžiai vyks Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje 2003 m. spalio 2-5 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Vyskupų Konferencijų Tarybos plenariniuose posėdžiuose dalyvauja visų 34 Europos Vyskupų Konferencijų pirmininkai arba jų atstovai, svarstantys visam žemynui svarbius klausimus, problemas ir galimus Bažnyčios atliepus į naujai iškylančius iššūkius.

REKLAMA

Šiais metais, ruošiantis naujų valstybių įsiliejimui į Europos Sąjungą, plenarinį posėdį buvo nutarta surengti Vilniuje, 2003 m. spalio 2-5 dieną.

Į Vilnių atvykę apie 40 kardinolų ir vyskupų diskutuos apie 2003 m. birželio 28 dieną paskelbtame dokumente "Ecclesia in Europa" išdėstytas mintis ir apie mūsų dienų iššūkius Bažnyčiai Europoje.

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje vyksiančiuose posėdžiuose Europos vyskupai diskutuos apie socialinius, politinius ir tarptautinius procesus Europoje: apie Europos ir kitų žemynų santykius, apie Europos Sąjungos plėtrą, apie Europos Sąjungos konstitucijos projektą. Plenarinio posėdžio dalyviai aptars Bažnyčios galimybes aktyviai prisidėti prie pasaulinių ir ypač Europoje vykstančių pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Vyskupų Konferencijų Tarybos plenarinis posėdis vyks tuo pačiu metu, kaip ir spalio 4 dieną Romoje prasidėsianti Tarpvyriausybinė valstybių ir vyriausybių vadovų konferencija. Šis sutapimas - tai ženklas, kad Europa plečiasi ir auga ne tik politinėje ir ekonominėje plotmėse.

Europos Vyskupų Konferencijų Tarybos nariai siekia skatinti ir didesnį dėmesį skirti dialogui tarp skirtingų kultūrų, skirtingų Bažnyčių ir skirtingų religijų žmonių. Jau ankstesniuose Europos vyskupų susitikimuose buvo nutarta aktyviai bendradarbiauti žiniasklaidos, migracijos ir aplinkosaugos srityse, - šios temos nebus pamirštos ir Vilniuje vyksiančiame plenariniame posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos Vyskupų Konferencijų Tarybos plenarinis posėdis baigsis 2003 m. spalio 5 dieną, sekmadienį, 10 val. visų vyskupų koncelebruojamomis Mišiomis Vilniaus arkikatedroje bazilikoje.

2003 m. spalio 3 d., penktadienį, 12:30 val. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje (Kalvarijų g. 325, Vilnius) bus surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvaus Europos Vyskupų Konferencijos Tarybai vadovaujantys Coira (Šveicarija) vyskupas mons. Amedee Grabas, Anglijos Vyskupų Konferencijos pirmininkas kardinolas Cormacas Murphy O’Connoras, Kroatijos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Josipas Bozanicas ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas, Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

BNS kurjeris

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų