REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš automatinės degalinės "Lietuva Statoil" prieš savaitę pavogtas atsiskaitymo terminas antradienį (09.16) aptiktas Vilniaus rajone esančiame sąvartyne, tačiau nusikaltėlių pėdsakų policijai kol kas nepavyko aptikti.

REKLAMA
REKLAMA

Vagystę tiriančių Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų teigimu, aparate buvę maždaug 3 tūkst. litų - pagrobti. Apie radinį policijai pranešė Sudervės kaimo gyventojas.

REKLAMA

Kaip BNS sakė "Lietuva Statoil" saugos departamento vadybininkas Audrius Šapola, degalinė dėl vagystės patyrė maždaug 100 tūkst. litų. nuostolį. Jo teigimu, pagrobtojo atsiskaitymo terminalo vietoje degalinė per penkias savaites ketina pastatyti naują aparatą, kuris jau yra užsakytas.

Sąvartyne surasto aparato policija degalinei kol kas negrąžino.

"Nežinome, ar surastas aparatas bus tinkamas naudoti, ar apsimokės jį remontuoti", - sakė A. Šapola.

REKLAMA
REKLAMA

Lazdijų rajone, Oslo gatvėje esančioje degalinėje "1-2-3", stovėjęs aparatas, kuriame buvo apie 3 tūkst. litų, buvo pagrobtas praėjusio trečiadienio naktį.

Policijos pareigūnų teigimu, vagystė buvo iš anksto suplanuota. 3 ar 4 kaukėti nusikaltėliai naktį atvyko automobiliu "VW Passat" ir apvynioję aparatą gaisrininkų žarna, jį nuplėšė. Pakrovę grobį į mašiną, plėšikai iš įvykio vietos paspruko per 1 minutę 10 sekundžių.

Pareigūnai nustatė, kad valstybiniai automobilio numeriai, kurie buvo pritvirtinti prie šio automobilio, priklauso vogtam automobiliui. Vėliau garaže Vilniaus pakraštyje buvo rastas ir pats automobilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Šapolos teigimu, vagystę užfiksavo degalinėje įrengtos vaizdo kameros. Filmuota medžiaga buvo keliskart parodyta per televiziją, tikintis, kad kas nors atpažins nusikaltime dalyvavusius asmenis iš eisenos ar drabužių, tačiau naudingos informacijos tyrimui policija kol kas nesulaukė.

Už suteiktą naudingą informaciją apie vagystę 4 tūkst. litų premiją pažadėjo bendrovė "Lietuva Statoil" ir jos turtą apdraudusi bendrovė "If draudimas". Premiją pažadėjo ir minėtos degalinės turtą saugoti pasamdyta bendrovė "Falck Security". Saugos tarnyba paskelbė už naudingą tyrimui informaciją sumokėsianti 50 tūkst. litų.

REKLAMA

Tačiau įvykio aplinkybes tiriančio Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus komisaras Nerijus Šiaulys BNS sakė, kad net ir pažadėtos premijos tyrimo nepalengvino.

"Yra pasitaikę atvejų, kai pažadėtos premijos paskatina gyventojus suteikti policijai informacijos, tačiau šį kartą naudingų žinių nesulaukėme, įtariamieji nėra sulaikyti", - teigė N. Šiaulys.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų