REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų demokratų partijos (LDP) ir jos frakcijos Seime atstovai trečiadienį ultimatyviai pareikalavo Vyriausybę atšaukti nutarimą dėl komandiruotpinigių apmokestinimo, o finansų ministrę Dalią Grybauskaitę apkaltino arogancija.

REKLAMA
REKLAMA

"Liberalų demokratų partija reikalauja nedelsiant atšaukti Vyriausybės nutarimo dėl dienpinigių pakeitimus ir tik įvertinus šio nutarimo neigiamas pasekmes ir tik susitarus su Lietuvos vežėjais priimti sprendimą, kuris atitiktų visų interesus", - Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė LDP narys Dailis Barakauskas.

REKLAMA

Vyriausybė rugsėjo pradžioje nutarė dienpinigių dalį, viršijančią 50 proc. mėnesio darbo užmokesčio, nuo spalio 1 dienos apmokestinti taip pat, kaip ir kitas su darbo santykiais susijusias pajamas.

Teigiama, kad kai kuriose įmonėse, ypač priklausančiose nacionalinei vežėjų automobiliais asociacijai "Linava", dienpinigiai sudaro 90 proc. realių darbuotojo pajamų.

"Finansų ministrė Dalia Grybauskaitė turi prisiimti asmeninę atsakomybę ne tik dėl šio nutarimo neigiamų pasekmių, bet ir dėl arogancijos, keliančios sąmyšį Vyriausybėje, Seime ir valstybėje", - pareiškė D.Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio nutarimo priėmimą, liberaldemokratų nuomone, lėmė pastaruoju metu Vyriausybėje vis labiau pasireiškiantis koordinavimo trūkumas.

"Mums atrodo, jog Vyriausybės darbe didėja disbalansas", - teigė LDP pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Jis pasiūlė premjerui pasivažinėti traukiniu su visu ministrų kabinetu iki Klaipėdos ir atgal, o per tą laiką "išsiaiškinti visus dalykus, kad jie galėtų normaliai traukti iki rinkimų".

Anksčiau liberaldemokratų kritikos sulaukė užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ir žemės ūkio ministras Jeronimas Kraujelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį su J.Kraujeliu susitikę Liberaldemokratų frakcijos nariai pareiškė, jog ministerijoje "trūksta pakankamos kompetencijos ir pareigūnų atsakomybės".

Savo ruožtu, per jį libdemai perdavė premjerui laišką, kuriame paragino Vyriausybę siekti santarvės su žemdirbiais.

Tačiau libdemai atsisakė prisijungti prie Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos (VNDPS), partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" ir Nacionalinės centro partijos raginimo prezidentui Rolandui Paksui užstoti nuo teisėsaugos persekiojimo šių metų pavasarį kelius blokavusius žemdirbius.

REKLAMA

Pirmadienį VNDPS pirmininkė Kazimira Prunskienė pranešė, jog prie kreipimosi į prezidentą prisidės ir liberaldemokratai.

"Mes savo poziciją dėl žemdirbių išsakėme anksčiau. Sveikiname, jog ją, iš dalies, parėmė šios trys partijos", - BNS trečiadienį teigė V.Mazuronis.

K.Prunskienė taip pat teigė, jog keturių minėtų partijų atstovai ketina artimiausiu metu susitikti su prezidentu ir aptarti klausimą dėl žemdirbių persekiojimo.

"Mūsų pas prezidentą niekas kol kas nekviečia, o mes patys nesiruošiame prašytis", - BNS sakė V.Mazuronis.

REKLAMA

Nepaisant Vyriausybės kritikos, libdemai Seime nesvarsto galimybės, kaip VNDPS atstovai, pasiskelbti opozicija. Šiuo metu opozicinėmis yra pasiskelbusios dvi - Tėvynės sąjungos - konservatorių bei Liberalų ir centro frakcijos.

Antradienį Seime liberaldemokratai parėmė opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių inicijuotą rezoliuciją, kurioje Vyriausybė buvo raginama panaikinti nutarimą dėl dienpinigių apmokestinimo, tačiau valdančiosios daugumos balsais rezoliucija buvo atmesta.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų