REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno nusikalstamojo pasaulio autoritetu vadinamo Henriko Daktaro sūnus, Kauno tarybos narys Enrikas Daktaras mažiausiai iki spalio 30 dienos bus laikomas už grotų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo penktadienį (09.19), Vilniaus apygardos teismui atmetus E. Daktaro gynėjo Ričardo Girdziušo skundą dėl Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo rugpjūčio 30 dienos nutartimi paskirto kardomojo kalinimo. Teisėjas Stasys Punys konstatavo, kad nutartis suimti E. Daktarą yra pagrįsta, nes būdamas laisvas jis gali pasislėpti nuo ikiteisminio tyrimo ir teismo.

REKLAMA

E. Daktarui nepalanki teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime laikomas E. Daktaras teismo posėdyje nedalyvavo. Pasiklausyti advokato ir prokuroro kalbų buvo atvykusi tik jo motina Ramutė Daktarienė ir žmona Indrė.

21 metų E. Daktaras kartu su dviem bendrininkais Kaune buvo sulaikyti šių metų balandžio 9 dieną per bendrą Lietuvos ir JAV pareigūnų operaciją. Pas sulaikytuosius tada rasta apie 2,8 kg grynos narkotinės medžiagos - metamfetamino.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugininkai nustatė, kad nusikalstama grupuotė siuntė padirbtus JAV dolerius ir narkotikus į JAV greituoju paštu.

Įtarimai dėl narkotinių medžiagų bei padirbtos valiutos įsigijimo, laikymo ir kontrabandos pareikšti E. Daktaro dėdei Rimantui Daktarui, Lietuvos teisės universiteto studentui Mindaugui Česoniui, bedarbiui Nerijui Šarovui ir E. Daktarui. E. Daktaras, be kitų nusikaltimų, dar įtariamas ir kontrabandos organizavimu. Jo žmonai I. Daktarienei pareikšti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo ir kontrabandos, taip pat netikrų pinigų gaminimo bei realizavimo atlieka Vilniaus apygardos prokuratūra. Kaip “Eltai” sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius, planuojama, kad byla dar šį mėnesį bus atiduota teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vykusiame teismo posėdyje E. Daktaro advokatas R. Girdziušas tikino nesant pagrindo E. Daktarą laikyti suimtą, nes jis nė karto nepažeidė namų arešto sąlygų per du mėnesius nuo birželio 26-osios, kai buvo paleistas iš suėmimo, iki rugpjūčio 30-osios, kai suimtas iš naujo. Gynėjo tvirtinimu, Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo nutartyje nurodyti motyvai, kad E. Daktaras gali bandyti slėptis ir trukdyti tyrimui, yra formalūs ir niekuo nepagrįsti.

Tuo tarpu ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Barkauskas pabrėžė, kad pareigūnai turi realių duomenų apie E. Daktaro bandymus pabėgti ir slėptis, taip pat yra užfiksavę jo bandymus daryti poveikį kitiems įtariamiesiems. Dar būdamas suimtas E. Daktaras neteisėtai naudojosi mobiliuoju telefonu.

REKLAMA

Rugsėjo 17 dieną Valstybės saugumo departamento pareigūnai Kaune sulaikė dar vieną įtariamąjį - Lietuvos laisvės sąjungos nariu prisistačiusį 19-metį T. Butkų. Studentas T. Butkus yra įtariamas kartu su Kauno tarybos nariu E. Daktaru, R. Daktaru, M. Česoniu ir N. Šaronu platinęs padirbtus pinigus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų