REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalas "Forbes" savo numeryje, kuris bus parduodamas spalį, išspausdino kasmet skelbiamą 400 turtingiausių JAV piliečių sąrašą. Pirmą kartą per kelerius pastaruosius metus, "Forbes" duomenimis, visų turtingiausių amerikiečių turtas ne sumažėjo, o išaugo. 2003 metais 400 turtingiausių JAV piliečių pajamas iš viso sudarė 955 mlrd. dolerių, tai 10 proc. daugiau nei 2002 metais.

REKLAMA
REKLAMA

O lyderių trejetas nepasikeitė.

Pirmauja tarp jų, kaip ir anksčiau, kompanijos "Microsft" įkūrėjas Billas Gatesas (Bilas Geitsas). 2003 metais jis padidino savo turtą 3 mlrd. dolerių - iki 46 mlrd. dolerių.

REKLAMA

Antrojoje vietoje esančio finansininko Warreno Buffetto (Voreno Bafeto) turtas išliko nepakitęs - 36 mlrd. dolerių.

Dar vienas "Microsoft" steigėjų - Paulas Allenas (Polas Alenas) padidino savo turtą 1 mlrd. dolerių iki 22 mlrd. Jis yra trečiasis lyderis.

"Forbes" analitikai pažymi, kad bendras turtingiausių amerikiečių turtas didėjo pirmiausia dėl to, kad kilo kompanijų, dirbančių ekonomikos tiksliųjų technologijų sektoriuje, taip pat susijusių su internetu, akcijų kainos.

REKLAMA
REKLAMA

2003 metais labiausiai padidėjo - nuo 3 iki 5,1 mlrd. dolerių - Jeffo Bezoso (Džefo Bezoso), interneto parduotuvės "Amazon.com" įsteigėjo ir vykdomojo direktoriaus, pajamos.

Davidas Filo (Deividas Filas) ir Jerry Yangas (Džeris Jangas) - "Yahhoo!" steigėjai - pernai padidino savo turtą trigubai. 2003 metų sąraše D. Filo su 1,6 mlrd. dolerių užima 126 vietą, o J. Yangas su 1,4 mlrd. dolerių - 162.

2003 metų turtingiausių amerikiečių dešimtuke tebėra Samo Woltono (Semo Voltono), prekybos centrų "Wal-Mart" tinklo įkūrėjo ir savininko, įpėdiniai - jie užima 4-8 vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Oracle" savininkas Lawrence'as Ellisonas (Lorensas Elisonas), kurio turtas siekia 18 mlrd. dolerių, yra devintoje vietoje, o "Dell Computer" savininkas Michaelas Dellas (Maiklas Delas) - dešimtoje.

B. Gateso ir P. Alleno kolega Stevenas Ballmeris (Stivenas Bolmeris) 2003 metais smuktelėjo viena sąrašo eilute žemyn - su 12,2 mlrd. dolerių jis sąraše yra vienuoliktas.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų