REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi, mėgstantys grybauti, savo jėgas, miklumą ir apsukrumą galės išbandyti Varėnoje vyksiančiame Lietuvos grybavimo čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos gyventojai, norintys pažinti Dzūkiją, jos gamtą, žmones, tradicijas, pasigėrėti darbščių dzūkų amatais, pasigardžiuoti visokiausiomis Dzūkijos žemės, miškų, upių ir ežerų gėrybėmis bei pasilinksminti kartu su dzūkais, rugsėjo 27 dieną kviečiami į grybų sostinėje Varėnoje vyksiančią "Grybų šventę 2003", kurioje pirmą kartą įvyks Lietuvos grybavimo čempionatas.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Varėnos rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė, grybavimo čempionato dalyviai bus suskirstyti į komandas, kurias sudarys 4 žmonės - kapitonas ir 3 grybautojai.

"Nugalėtojams yra skirtos dvi Varėnos rajono mero taurės, kurias gaus didžiausią kiekį grybų ir daugiausiai baravykų surinkusi komanda ir geriausias grybautojas. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos gaus po mero prizą ir po dzūkišką krepšį", - pasakojo R. Svirskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbiama grybavimo čempionato taisyklėse, kiekvienas save gerbiantis grybautojas turi nerinkti mažų grybų, neardyti miško paklotės ir neniokoti senų, nevalgomų ir kitų nerenkamų grybų.

Be to, grybų šventėje vyks baidarininkų maratonas Ūlos upe, tautodailininkų ir amatininkų darbų mugė, puokščių, gamtos kūrinių paroda, pramogos vaikams, grafitų (graffiti) piešimo konkursas, sporto varžybos, automobilių šou bei ekstremalaus sporto mėgėjų pasirodymas.

Renginyje koncertuos ne tik Varėnos rajono ir apskrities muzikos mėgėjų kolektyvai, bet ir grupės iš Lenkijos, Vokietijos, dainininkai Arina, Daina Bilevičiūtė, Rosita Čivilytė, Česlovas Gabalis, taip pat šoks grupės "Swit dans" šokėjai. Renginį užbaigs diskoteka.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų